Rundpingis

Vi har alla ett speciellt förhållande till denna högstadiesysselsättning. Ett socialt spel, ett sätt att hävda sig, en slags dokusåpa i miniatyr som utspelar sig nån gång mellan NO:n och matten.

Rundpingis var och är en genväg till respekt i den mycket speciella hierarkin som rådde och även idag råder på Sveriges högstadium. Att vara en "liten" sjundeklassare och komma upp i denna vuxenvärld var en aning förvirrande. En rad nya skrämmande saker kom en farligt nära så som rökning, skolkning och inte minst de farligt vuxna niorna. En aning förvirrande för en grabb som bara för några månader sedan spenderade rasterna genom att sprigna sig svettig spelandes fotboll.

Så hur smälter man på bästa sätt in i denna värld? Vissa började röka, andra började skolka och några bytte stil helt och blev punkare. Sen fanns det ju vi som var för fega för det, vi som för det mesta hade sport i huvudet, vi som kunde gå hem efter skolan och sitta i timmar för att spela klart en hel grundsäsong på 80 matcher i NHL 01. För oss var det rundpingisen som vi kunde hävda oss i. Göra upplägg åt en nia för att bosta sin egen status .



Rundpingisperioden varade inte så länge, men ett sätt att fördriva rasterna den första tiden för att smälta in, innan man efter några månader lärde sig allt om konsten att bara hänga i rasthallen.

Men visst var det något år senare kul att gå bort till rundpingisen som "stor" nia, få en boll upplagd, smasha ut en stackars sjua för att sedan gå därifrån med ett leénde på läpparna och låta den onda rundpingisspiralen fortsätta.

Kommentarer
Postat av: Ronne

Haha det var ett riktigt bra inlägg :)

2008-09-05 @ 20:10:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0