Betala räkningar

Idag betalar vi räkningar till den här låten:



Hallå där Grönberg

Vi lyfte luren och ringde till vår kära Eric Grönberg som nu sitter i bilen upp mot norge för sin tredje vecka på kycklingfabriken.

-Hallå Eric, allt väl?
-
Jo då jag ska inte klaga, man är ju fortfarande ung, frisk och snygg.

-Det låter bra det, så vad gör du i detta nu?
-Nej sitter i bilen och har precis kört igenom Karlstad på väg upp till norge och den där förbannade fabriken.

-Den förbannade fabriken? inte sugen på ännu en arbetsvecka?
-Ja den förbannade jävla fabriken. Känns tungt att lämna stan så här på måndagen för fem dagar av hårt jobb. Men det är ju ett val jag själv gjort. Det är ett pris man får betala om man ska steka fullt ut.

-Steka fullt ut? Menar du kyckling då eller menar du den lyxkonsumtion du kan ägna dig åt av lönen som snart kommer?
-Ja inte menar jag kyckling iaf fattar du väll ditt jävla cp? Klart man väntar på pengarna, känns som att Audin ligger risigt till och snart borde bytas ut.

-Jasså? Ska Audin bort?
-Japp orkar inte med skiten längre, krockad och jävlig som den är. Varenda jävla lampa lyser ju. Också ska dem där jävla idioterna på bilfirman ha 22.000.- för att byta ut en dörr jävel. Rena jävla rånet.

-Mycket jävlar nu, är det den tunga arbetsveckan som gör dig på dåligt humör?
-Äsch, brukar i allmänhet inte vara så trevlig på måndagar, det räcker med att vara trevlig på lördagskvällen, det kommer man långt på.

-Det har du så rätt i. Nått mer du vill säga?
Ahh, lägg ut en annons med Audin på bloggen och se om nån idiot vill ha den.

-Det ska vi ordna, då tackar vi för oss. Ha en bra vecka och njut av varje sekund på fabriken.
-Tack så mycket och skit ner er jävla tomtar.




Rapport - Anton Blom

Rapporten är tillbaka. Denna gången har vi kartlagt en av sliders största skutjärn, nämligen Anton. Vi har ställt diverse frågor om hans liv och vad som kommer att infinna sig på schemat i höst. Please enjoy!

Hur är läget?
- Det är en aning stressigt. Har en del research på gång, plus att jag jobbar heltid. Men det får gå!

Ingen koll alls?
- Noll koll :)

Är det en stressad Anton vi kommer att ha att göra med i höst?
- Nja. Men så här i lågkonja och allt, blir man lätt lite jäktad. Ingen sitter säker!

Du tvärsomnar alltså så fort du kommer till sängen på kvällarna?
- Ibland händer det att jag har svårt att somna. Men oftast så slumrar jag till direkt, utan vidare ansträngning.

Hur ser Antons frukostliv ut?
- Jag börjar alltid dagen med en stor perkulator köpp, det utgör själva basen i min diet! Sen blir det oftast någon fralla med ost på, det är lite olika!

Hur ser hösten annars ut?
- Det är full rulle måste jag säga. Förutom råsöft är det mycket jobb. Det blir också en längre kulturell resa genom Asien, så det blir härligt!

Kommer resan verkligen vara kulturell?
- I grund och botten är det en kulturell resa. Men såklart, det kommer att hända en del saker på vägen. Vad som kommer att hända är ännu oklart men lite alkoholförtäring kommer förmodligen att ske.

Hur är festlivet annars?
- Det har varit ganska lugnt i och med mitt tajta schema. Men när jag slår till, så slår jag till ordenligt!

Du är ju ett relativt känt ansikte ute i svängen, hur känns det?
- Nja. Det vet jag väll inte, man får njuta så länge det varar helt enkelt eller steka så länge plattan är varm :)

Är du en sådan person som lätt får groupies när du är ute?
- Återigen, nja. När jag är ute så går jag i allmänhet till de ställen folk vet vad de vill ha. Men det är inte svårt att få kontakt med människor när jag är ute!

Till sist. Du får ha en trevlig höst!
- Tackar.


Höst

Lugn helg, dem flesta av oss var faktiskt så nyktra att vi redan tidigt söndag kunde köra bil vilket faktiskt hör till ovanligheterna. Kändes som en sån där mellanhelg, lite som första helgen efter nyår. Man har lagt allt hårt festande bakom sig, kanske kan det vara ett riktigt hösttecken? En avslagen helg, jo det får nog fan räknas som hösttecken. Sommaren är slut, nu är det höst. 

Vi ser framför oss minst 7 månaders mörker. Totalt jävla mörker. Med massor av kläder, skrapande av vindrutor, paraply, sätesvärme, stängda fönster, blöta fötter, man går upp när det fortfarande är mörkt, man kommer hem från jobbet när det hunnit blivit mörkt, jackkö på statt, dubbdäck, halkigt, snöskottning, torr hud, mössa, vantar, överdosering av brun utan sol till höger och vänster.

Fan, fan, fan som Thåström sjöng.



Lika som bär: Fotboll och serier

      
Lille-Skutt (Bamse BK)                       Niklas Skoog (Malmö ff)
                (Div 7)                                                   (Allsvenskan)
 

Susanne Reuter

Om ni undrar vart Susanne är så kan vi ha ett svar. Anton säger sig ha spiksäkert info om att hon sitter och går igenom sitt LP-arkiv drickandes chardonnay. Han vet, men vi vet inte hur. Han är säker det syns i blicken, hon är osäker det syns också i blicken.


Polisskolan

Vissa lördagar måste man ta det lugnt, man måste låta kroppen vila, man kan inte vara bakfull varje söndag. Det blir en lugn kväll där man kan ladda batterierna. Man måste som Blom sa: "råsofta ibland".

Börjar kvällen med lite polisskolan på kanal 5. Härliga filmer det.


Dagens...

Nu var det länge sedan vi delade ut några priser för dagens bästa i olika kategorier. Så idag får ni en en lång lista över dagens bästa så här den 12 September.

Dagens radiopratare: Kent Finell
Dagens operativsystem: Windows Millenium
Dagens skådespelare: John Malkovich
Dagens idée: Megafon

Dagens partikelaccelerator: Den på CERN i Schweiz
Dagens visdomsord: Ett äpple om dagen håller doktorn bortafrån magen
Dagens "Varför dog du för tidigt"(TV): Reidar Dahlén
Dagens travkusk: Erik Adielsson

Dagens förkortning:
T.o.m
Dagens "Vi glömmer aldrig": Anders Svenssons stolpskott mot Senegal -02
Dagens ras: Den ariska
Dagens blomma: Maskros

Dagens lika som bär: Andereas i Idol juryn och Gary Sinise (CSI:NY)
Dagens porslinslirare: Jari
Dagens fiskare: Anton "Blomman" Blom
Dagens förskola: Skogsstjärnan

Dagens "Varför dog du för tidigt"(IRL): Jan Stenbeck
Dagens våldtäcktsman: Tito Beltran
Dagens dokusåpa: Club Goa
Dagens religösa tradition: Ramadan

Om bloggar

Denna blogg har egentligen aldrig varit driven i nått speciellt syfte. Vi har aldrig skrivit om dagens outfit, berättat vad vi har köpt idag eller kanske berättat för världen vilken katastrof det var när mitt svindyra shampo var slut. Vi vill skriva om saker som vi gillar, som stör oss eller annat vi känner för.

Surfade just in på 1000apor.se där jag satt och skummade igenom deras bloggar och kom fram till bloggen Blogg är tjockare än vatten. Där berättas det om blogginehavarnas illamående över ännu en "fjortisblogg", www.kissies.se. Jag gick in även där tittade runt lite och kände enorm trötthet inför faktumet hur många det är som annamat blondinbella-effekten och skriver om sina liv på de rosa molnen.

Jag fick lite småångest att jag som en ny besökare uppmuntrar denna lilla flicka att fortsätta blogga och vill helst av allt kapa hennes blogg och ta bort en plupp i besökarstatusen. Jag kände denna ångest fram till att jag hittade nån som verkligen hatar denna rosa blogg och han har verkligen gjort något med sitt hat. Man ska inte ge credd till folk som bara hatar men folk som försöker stoppa epedimier så som den blondinbella har skapat borde få nån form av pris.
Läs här http://dirrfranfororten.se/?p=18#commentsms.

Man blir tårögd

Ibland blir man tårögd när fulla vänner vill hedra varann, det är då dem innersta känslorna kommer fram.


Måndag

Satans skit USA, eller ska man säga satans jävla skit att jorden snurrar åt öst? Ja hur som helst är det tungt att sitta på jobbet och veta att nya säsongen av Entourage började igårkväll i USA, alltså inatt svensk tid. Detta betyder att man inte förens i eftermiddag kan gå hem och slå upp första bästa torrentsida för att sedan ladda ned avsnittet.

Aja den som väntar på nått gott som det heter. Nu har både Entourage och Prison Break börjat, snart börjar även Heroes men det känns ändå som att det är för lite. Det känns som att det saknas någon serie. Har ni några tips?

Nu ska vi njuta av Entourage iaf. Har ni inte sett den? Ladda ner första säsongen direkt. Världens bästa feel-good serie.


Vem kan slå Filip och Fredrik

Igår gav vi oss iväg till Stockholm för att kolla inspelningen av Vem kan slå Filip och Fredrik. Vi hade högt ställda förväntningar när vi lämnade stan vid 12 tiden för att i Carisman åka mot huvudstaden när inspelningen skulle äga rum.
Lite innan fem kom vi fram och kunde sätta oss till rätta i lokalerna där vi skulle bli kvar i många timmar.


Det var de tre första programmen av denna nya serie som skulle spelas in och massa teknikstrul och allmänt krånglande från producenter gjorde att vi blev kvar ändå till runt tre tiden på natten. Beräknad tid för avslutad inspelning var 11.




Kvällen blev lång, mycket lång och vi tänkte flertalet gånger lämna inspelningen men stannade kvar för vi ville se upplösningen. Trots denna mastodontinspelning så var det kul att se hur det går till att göra sån här TV så vi var väll överlag nöjda med kvällen

Rundpingis

Vi har alla ett speciellt förhållande till denna högstadiesysselsättning. Ett socialt spel, ett sätt att hävda sig, en slags dokusåpa i miniatyr som utspelar sig nån gång mellan NO:n och matten.

Rundpingis var och är en genväg till respekt i den mycket speciella hierarkin som rådde och även idag råder på Sveriges högstadium. Att vara en "liten" sjundeklassare och komma upp i denna vuxenvärld var en aning förvirrande. En rad nya skrämmande saker kom en farligt nära så som rökning, skolkning och inte minst de farligt vuxna niorna. En aning förvirrande för en grabb som bara för några månader sedan spenderade rasterna genom att sprigna sig svettig spelandes fotboll.

Så hur smälter man på bästa sätt in i denna värld? Vissa började röka, andra började skolka och några bytte stil helt och blev punkare. Sen fanns det ju vi som var för fega för det, vi som för det mesta hade sport i huvudet, vi som kunde gå hem efter skolan och sitta i timmar för att spela klart en hel grundsäsong på 80 matcher i NHL 01. För oss var det rundpingisen som vi kunde hävda oss i. Göra upplägg åt en nia för att bosta sin egen status .



Rundpingisperioden varade inte så länge, men ett sätt att fördriva rasterna den första tiden för att smälta in, innan man efter några månader lärde sig allt om konsten att bara hänga i rasthallen.

Men visst var det något år senare kul att gå bort till rundpingisen som "stor" nia, få en boll upplagd, smasha ut en stackars sjua för att sedan gå därifrån med ett leénde på läpparna och låta den onda rundpingisspiralen fortsätta.

Höstnytt

Nu är vi här! September. Man känner hösten komma sakta in i själen och vi har sju månaders kyla framför oss. Vissa gillar det - andra inte. Själv måste jag säga att hösten har sin charm. Det är en nystart, en hästspark i arslet, så att säga. Det är måndag igen, liksom!

Vi på sliders kontoret består i alla fall positiva och vi tar med oss sommaren in i höstmörkret. Redaktionen står kvar, fast majoriteten av teamet arbetar på varsit håll. Så här i september är det relativt hårt att hålla glöden uppe när var och en har sitt. Korrespondensen mellan medlemmarna fortsätter och det utgör själv kärnan i vårat förträffliga samarbete. Så var inte oroliga bara för att det är höst, Slider will keep you posted!

Vi syns på krogen,
Sliders


RSS 2.0