Sliders on tour: Cu chi tunnels



Idag har vi spenderat hela formiddagen pa Cu chi tunnels, en mycket intressant utflykt. Vi fick krypa ner i tunnlarna, de var 1 meter breda och 1,30 hoga sa det var inte mycket utrymme att krypa runt pa men spannande var det. Tunnlarna användes huvudsakligen som gömställen i samband med strider, vapengömmor, logi för de stridande, sjukstugor och som kommunikations- och försörjningsleder under vietnameiska kriget.
Sen gick vi runt pa omradet dar de har tunnlarna och fick se allting fran vietnamesiska kriget och en guide gick med oss och berattade om allt. Mitt upp i allt kom vi till en shooting range, och det har val alltid varit en grabbs drom att fa skjuta lite pa riktigt. Tyvarr kostade det 15 dollar for 10 kulor sa vi hade enbart rad med dom. Man fick valja vilket vapen man skulle skjuta med och vi valde ett av de kraftigare, M16, det var helt sjukt tryck i det men ballt var det. Det har varit en mycket intressant dag och helt klart vart att aka pa!
Sen har vi inte gjort sa mycket mer idag mer an att legat pa rummet och kollat pa tennis och varit och atit doner kebab.
Imorrn ska vi aka ut pa mekongfloden och tillbringa tva dagar dar. Det ar en tva-dagars utflykt som erbjuder valdigt mycket. Bland annat far man se hur de inshemska har det och hur de lever pa landsbygden, vi far besoka en floating market, se Vietnams storsta krokodilfarm, vara ute och njuta pa en av varldens storsta floder. Det ska bli riktigt roligt.
Ikvall blir det nog lugnt, ska ga ut och ata middag om ett par timmar sen blir det nog att dega pa rummet och kolla pa fotboll eller nagon bra film.



Cu Chi! / Grabbarna

A big round of applaus for Hank Moody



Vi längtar alla till en ny säsong av Californication!

Sliders on tour: Slödag!



Idag har iv verkligen unnat oss en riktig slappardag, vi kom inte ut forrens klockan 12, da gick vi och tog en kebab till frukost, sen gick vi runt har pa gatorna lite och kollade oss omkring. Men det ar sa sjukt stort och san kaos hela tiden, det bor ju nastan 5,5 miljon har i HCMC och det kanns som att det ar lika manga mopeder sa det ar inte speciellt latt och hitta. Man har fullt upp och ta sig over vagarna nar man maste sick sacka mellan mopederna. Tillslut hittade vi en marknad som vi gick pa en stund annars har vi mest yrat omkring har i varat backpacker kvarter. Tillslut orkade vi inte yra runt langre utan istallet gick vi och satte oss pa en uteservering och drack lite bars. Ikvall har vi verkligen ingenaning om vad vi ska gora, vi ska iaf ga och kolla pa klubben som ligger precis bredvid oss, men det blir ingen fylla for imorrn bitti klockan 8 ska vi aka och kolla pa Cu Chi grottorna. Vi har tankt oss att stanna har i Vietnam i minst 15 dagar som man far gratis som svensk medborgare. Sen tror vi att man far betala en viss summa for varje dag man stannar langre men det ska vi kolla upp lite nogrannare. Det blir nog 5 dagar har i HCMC och kolla pa Cu Chi grottorna och aka ut pa mekongdeltat ett par dagar. Sen tankte vi aka upp till Nha Trang som ar Vietnams badort och stanna dar i minst 5 dagar, sen vet vi inte riktigt om vi ska aka upp till Hoi An, det enda vi har tankt att gora dar ar att sy upp klader och vi vet inte om vi ska gora det har eller i Thailand men det kanns battre har i Vietnam men det far vi se hur vi kanner om ett par dagar. Efter det ska vi iaf upp till Hue nagon dag. Men Nha Trang verkar grymt harligt sa dar kommer vi nog att spendera en del tid! Vi hade tankt att planera in Phu Quoc men det blir for dyrt och tar for lang tid att fardas dit. Nar vi kanner att vi ar klara med Vietnam ska vi ta bussen fran Hue upp Vientianne som ar huvudstaden i Laos. Dar har ni den naramste tidens planering! Nu ska vi ga och kopa ett nytt kontantkort. Lagger ut nummret lite senare.

HCMC!/ Grabbarna

Sliders on tour: Welcome to Ho Chi Minh City



Sa nu ar vi antligen framme efter 13,5 timmars bussresa.
Klockan halv 6 ringde klockan imorse, da var det bara att ge sig upp och packa ihop alla sakerna och ga ut och hoppa pa en tuk tuk som korde oss till bussstationen. Klockan 7 gick bussen och kom inte fram forrens halv 9 nu ikvall. Det blev ett bussbyte pa 2 minuter i Phnom Penh annars har vi bara kort. Och vi hade ju som vanligt den klassiska slidersturen med oss idag ocksa, vi lyckades fa platserna langst bak i bussarna och det har inneburit stolsvarme i 13,5 h! Motorn ligger namligen precis under de platserna langst bak och inte nog med det, A/C'n langst bak var nastan sonder. Sa stolsvarme och utan A/C har inneburit att det sakert varit 35-40 grader langst bak hos oss hela jakla bussresan. Men vi ar inte bittra for det for nu ar vi antligen i Ho Chi Minh city och Vietnam!!!
Maste saga att bussbolaget vi akte med skotte allt valdigt bra, de samlade in alla pass och fixade landsovergangen perfekt. Men man blir lagomt matt efter en sadan har dag sa nu ska vi ga upp och lagga oss pa varat nya guesthouse. Nar vi kom fram hoppade vi in i en taxi direkt, han lurade oss sakert pa ett par dollar men det far man rakna med som nya i landet men vi kom iaf fram till backpacker kvarteret. Efter att ha gatt runt en stund hittade vi ett hyffsat guesthouse till ett bra pris (15 dollar). De flesta guesthousen at antingen fulla eller sa har de maxat priserna till bott nu eftersom det ar chinese new year an sa det ar ganska svart att hitta ett boende till ett bra pris. Ho Chi Minh verkar vara en trevlig stad sa har blir vi nog kvar i nagra dagar nu. Imorrn ska vi ta en rejal sovmorgon sen ska vi ut och kolla oss omkring har i staden.

Welcome to Ho Chi Minh! / Grabbarna

Gått trögt

Inne i en ganska trög period nu, får inte alls mycket gjort och här inte mycket skrivit. Lägger därför lita symboliskt ut en bild på en sengångare.


Sliders on tour: Sista dagen i Kambodja!



Ja som ni ser har vi andrat planen helt, imorrn sticker vi till Vietnam och Ho chi minh city! Forst hade vi ju tankt att aka ner till Phnom Penh imorrn och stanna dar en dag, men sa hittade vi en direktbuss till Ho chi minh city harifran Siem Reap som vi lyckades pruta ner biljetten till 16 dollar/ person vilket ar ett javligt bra pris! Sa det var bara och hugga. Ingen av oss var speciellt sugna pa att stanna har i Kambodja, malet var att se Angkor Wat och det har vi gjort idag.
Angkor wat och Angkor thom som templena heter har blev faktiskt lite av en besvikelse, iofs hade vi valdigt hoga forvantningar pa det. Alla av oss delar inte de har asikterna dock! Visst det var coolt och se tempel fran 1100-talet och att de finns bevarade i det fina skicket an men det blev lite kaka pa kaka nar man gick runt bland alla temlena. Men vilket omrade, det var flera mil langt. Det var ju riktigt fina byggnader och endel var riktigt maffiga men som sagt blev det valdigt mycket samma saker att kolla pa. Vi akte vid klockan 9 imorse, forst stannade tuk-tuk foraren till sa att vi fick ata lite frukost sen borjade vandringen bland templena, forst tog vi Angkor wat som vi tyckte helt klart var det maffigaste av alla templena, nar vi hade gatt runt dar i nagon timme korde han oss till angkor thom och Bayon temple dar gick vi runt i ett par timmar sen korde han oss vidare till the jungletemple, forovrigt dar forsta Tomb Raider filmen spelades in, men da var vi riktigt trotta och orkade inte ga runt sa mycket sa det blev en snabbvisit dar, sen korde han in oss till stan igen, dar satte vi oss pa en uteserving och njot av ett par bars efter en hard dags vandring!
Imorrn sticker vi alltsa till Vietnam, klockan 6 imorrn bitti kommer det en tuk-tuk och hamtar upp oss pa guesthouset sen kan vi rakna med minst 12 timmar i buss! Super kul..
Men det kanns inte som att kambodja har nagot mer att tillfora oss sa det blir mest att dra ut pa tiden om vi stannar.

Bye Cambodia! / Grabbarna

Sliders on tour: Siam Reap



Nu har vi kommit fram, det tog drygt 6 timmar hit. Lite snabbare an vantat. 6 timmar i buss ar som a peace of cake for oss nu, det gar grymt fort, speciellt nar det finns sa mycket att se efter vagarna. Jag vet inte hur manga ganger chaffisen fick bromsa in hastigt for att korna var ute och sprang pa vagen, eller ungar som var ute mitt ivagen och lekte men det var en rolig resa. Vagarna haller exakt den klass som ryktet sager, rent ut sagt fordjavliga. Men det var en rolig resa upp hit, bussen var helt okej, A/C'n funkade sadar dock!
Nar vi satt pa bussstation imorse kom det fram en snubbe och fragade om vi hade boende nar vi kom till Siem Reap for det kunde tydligen vara lite problem att hitta det. Han erbjod oss ett guesthouse som hans polare jobbade pa, da fick vi fri transfer dit fran bussstationen. Vi tackade ja och sa att vi kunde aka dit och kolla pa det men vi visste inte om vi skulle ta det. Mycket riktigt stod det en kille och vantade med tuk-tuk pa oss nar vi kom fram och korde oss dit gratis. Nar vi kommer fram till guesthouset sa ar det fullt! Men killen var anda schysst och korde oss till ett annat, men da var det ocksa fullt, och sa fortsatte det till typ 10 guesthouse men alla var fulla, vi borjade bli oroliga och undra om det skulle bli samma kaos som i Langkawi. Men tillslut hittade tuk-tuk foraren ett boende at oss efter mycket om och men. Vi fick betala 11 dollar for ett ganska schysst rum med A/C. Det var jakligt schysst av honom att kora runt oss i hela staden och leta boende helt gratis. Sa som tack sa ska han fa kora oss till Angkor imorrn och visa oss runt dar, han ville ha ungefar 15 dollar for det sa det kan det vara vart.
Siem Reap verkar vara en mysig stad, mycket trevligare an Phnom Penh, har fanns det fullt med fina matstallen, det fanns det absolut inte i Phnom Penh! Imorrn ska vi som sagt aka till Angkor Wat och kolla pa de klassiska templena, med andra ord annu EN KULTURDAG!
Nu ska vi ga hem och lagga oss och dega framfor TV'n, den maste ju namligen utnyttjas for det har man inte pa allt for manga stallen. Sist vi hade TV var i Phuket!
Imorrn ska vi upp tidigt, klockan 9 kommer tuk-tuk liraren och hamtar oss pa guesthouset och kor oss till Angkor!

Siem Reap!/ Grabbarna

Sliders on tour: Mot Siem Reap



Nu gar bussen om 2 timmar, vi ska precis checka ut har pa hotellet och ga till bussstation och kopa biljett! Sen blir det att ga och kaka en burgare innan for maten har i Phnom Penh har varit under all kritik sa nu vagar vi inte chansa langre utan kor pa sakra kort alltsa burgare och pizza! Efter maten har vi en resa pa ungefar 7 timmar framfor oss pa Kambodjas krokiga vagar. Kanon kul!
Skriver nagot nar vi kommer fram ikvall..

Bye Phnom Penh!/ Grabbarna

Sliders on tour: Ännu en kulturdag...



Bali - Phnom Penh, Natt - dag!
Ja det ar verkligen natt och dag mellan Bali och Phnom Penh. Pa bali var det bad,sol och fest som gallde har ar det kultur, historia och kaos som galler. Vi klagar inte, det ar perfekt att komma bort fran sol och festande ett tag!
Imorse nar vi vaknade runt 11 gick vi utanfor hotellet, dar stod det fullt med tuk-tuks och bara vantade pa en, det var bara att vraka och valja. Vi hittade en som ville kora runt pa oss lite sa han skulle ha 15 dollar och da korde han oss forst till ett stalle som heter killing fields, det är en minnesplats över Röda khmerernas massmord och systematiska avrättningar, belägen 17 km utanför Phnom Penh, det var ratt grymt och se. Det fanns ett stort torn dar det lag 8000 skallar som var ratt haftigt och se!
Nar vi var nojda dar korde han in oss in till stan igen och till Toul Sleng, det var från början en högstadieskola i Phnom Penh som under Pol Pots regim under 1976-1979 byggdes om till ett fängelse dit obekväma politiska fångar och intellektuella skickades efter att ha arresterats på order från Angkar-regeringen i demokratiska Kampuchea.I fängelset satt fångarna i genomsnitt 2-4 månader. Efter denna tid av tortyr och svält avrättades fångarna. Uppskattningsvis 17 000 fångar, även kvinnor och små barn, skickades till S-21 på order från Angkar, varav endast sju överlevde. Dar fick vi ga runt och kolla i de olika skolbygnaderna och se hur Pol Pot hade gjort om allting till ett enda stort fnagerlse och tortyrlager! Det var aven mycket bilder och fakta att lasa. Det var ratt skrammande och se!
Nar vi hade gatt runt dar ett tag kande vi svalten i magen och tukt-tuk liraren fick kora oss till central market, dar gick vi och at och sa hejda till liraren som kort runt pa oss hela dagen!
Efter att ha kakat och gatt runt lite pa ett shoppingcenter dar akte vi hem och softade pa hotellet en svang. Vid typ halv 5 kom vi pa idén att aka till nasta marknad som heter russian market. Men nar vi kommer fram sa borjade de stanga igen. Det ar ganska segt har i Phnom Penh, marknaderna ar oppna mitt pa dagen nar det ar som varmast, men inte pa kvallen. Men vi hann och ga runt i nagra stand dar och checka lite, forsaljarna var inte alls sa pastridiga har som vi ar vana vid, sa det var guld vart! Sen tog vi en tuk-tuk till floden, han slappte av oss vid Royal palace, dar var det sjukt mycket folk. Det ar namligen chinese new year idag sa det verkar bli lite fest dar senare, sa vi ska sticka tillbaka dit om nagra timmar, det var helt underbart och bara sitta dar vid floden och njuta med en kall ol och kanna storstadspulsen. Det ar alltid trevligt med storstader, det ar inga skysprapor och sant som galler har i Phnom Penh utan det ar sma sma skjul dar man handlar sina saker. Vi har sett ett supermarket och det var i det stora shoppingcentret vid centralmarket annars ar det de sma skjulen som galler. Men det ar lite charmigt pa sitt satt! Ett minus ar dock att inga forstar engelska har i Phnom Penh.
Imorrn tar vi bussen upp till Siam Riep, och ska kolla pa Angkor wat, men det kollar vi pa pa onsdag. Imorrn blir det bara bussresa och kolla pa den staden. Nu ska vi forsoka hitta sett bra matstalle for det ar inte det enklaste har!

Kultur at folket! / Grabbarna

Sliders on tour: Welcome to Cambodia!



Nu ar vi antligen framme, efter en lagomt seg dag!
Men det varsta ar att vi ar riktigt pigga nu anda, det ar alltid roligt och komma till nya stallen.
Imorse klockan halv 4 kom det en taxi och hamtade upp oss pa hotellet da hade vi sovit ungefar 2 timmar, vi trodde att det skulle ta langre tid mot vad det gjorde att aka till flygplatsen, vid 4 var vi framme, sa det blev att sitta dar nagra timmar. Klockan 6 var det flyg till Kuala Lumpur som gallde, det gick riktigt smidigt, det kom t.om. fram 25 minuter tidigare mot vad vi skulle ha kommit fram. Pa KL's flygplats har vi spenderat hela dagen eller rattare sagt pa Coffe bean och pa McDonalds for det ar dar vi har suttit och tillbringat hela formiddagen! Klockan 15.15 gick nasta flyg som skulle ta oss till Phnom Penh i Kambodja och dar ar vi nu. Det flyget gick riktigt snabbt och smidigt. Det vart dock mer kaos nar ungefar 100 personer skulle fixa VISA samtidigt, men det ordnade sig tillslut. Nar vi kom ut haffade vi en Tuk-tuk och bad honom kora oss till ett hotell som vi hade fatt tips om, tyvarr verkade personalen valdigt otrevliga dar och sa var det lite dyrt sa vi skippade det och akte istallet till ett hotell som heter Angkor Hotel som en tuk-tuk forare rekomenderade. Hotellet ar riktigt trevligt och rummen var schyssta sa vi stannar har inatt och en natt till det kostade bara 20 USD/natten for alla tre sa det ar okej, det har anda, tre riktiga sangar, TV, A/C, flakt, kylskap och varmvatten sant ar lyx for en backpacker har nere. Pa tisdag sticker vi upp till Siem Reap och kollar pa alla templena och stannar dar en natt.
Imorrn tankte ta lite sovmorgon sen aka och kolla pa ett gammalt koncentrationslager och minnen fran Pol Pots tid. Kan vara lite intressant med lite historia, det verkar inte som att det finns sa mycket att gora har forutom kultur och historia.
Vi var ute och tog en liten promenad nu, men det ar ganska dott, bara en massa moppar som far omkring. Fast det ar valdigt roligt och se nya lander och vilken skillnad det ar jamfort med Sverige, det ar som natt och dag! Nu ska vi ga upp och lagga oss och kolla pa film.
Skriv garna lite kommentarer!!

Phnom Penh!/ Grabbarna

Sliders on tour: Bye Bali! Bilder



   
   
   
   


Cramo cup

Några av oss har idag spelat lite fotboll, gick väll medium iaf får man säga. Men just nu så känns det som man blivit våldtagen av dessa gentlemän.


Sliders on tour: Bye Bali!



Sista timmarna har pa Bali nu och vi har precis varit pa shoppingcentret och shoppat det sista, det blev en massa filmer och ett par souvernirer. Det blir val lite mer souvernirshoppning har pa poppies 1 gatan snart, sen ska vi nog ga och skicka hem ett paket till Sverige. Det blir ganska mycket att dra pa, man vill kopa sa mycket men det gar ju tyvarr inte. Det var lite dyrare an Malaysia att skicka hem by sea harifran men det ar helt klart vart det for att slippa dra pa allt.
Idag ar inte vadret av rang, det regnar inte men det ar valdigt molnigt. Men det gor absolut ingenting, vara ansikten behover lite rehab just nu. Sedan mar vi val inte som kungar idag heller efter en tva-dagars. Men de har sista festdagarna har varit sa grymt roliga och man traffar riktigt mycket nytt folk nar man festar. Nu blir det lite mer shopping, sen ska vi ga och ata kottbullar och mos en sista gang, for det kommer man val antagligen inte fa se igen forrens vi kommer hem till Sverige.

En liten sammanfattning av Bali/Gili island:
Bali ar helt klart det basta stallet hitills, forsta veckan trodde vi att det skulle bli skit. Men sen kom vadret och da ar det verkligen ett paradis. Allt ar snuskigt billigt!
Maten har nere har vairt riktigt bra, man kan ata precis allt, nu har vi iofs varit daliga i magarna i en vecka men vi tror inte att det beror pa maten utan vi tror att det ar saltvattnet med allt skit i som har orsakat det.
Boendet har har varit kalas, rummen ar inte speciellt frascha, men omgivningen runt omkring med pool och softa solstolar ar guldvart. Att det kostar 140 kronor natten med frukost for alla tre ar kanon och da ar det ganska dyrt mot mvad de andra stallena har kostar. Sen att det ra ett riktigt svenskhotell gor inte saken samre, det ar abslout svenskarna som man har roligast med. Det ar riktigt bra service pa hotellet ocksa, vill man ha nagonting sa ar det bara att prata med dem sa styr dom det at en.
Partyt har nere ar helvilt, pa bargatan ar det klubbar overallt och det ar riktigt bra klubbar! Man hittar ju sina favorit barer och klubbar som man gar till jamt tillslut. Tyvarr ar det omojligt att hitta en svensk tjej for de ar okuperade av fulla och vidriga austaliensare.
Folket har nere ar ocksa trevligt, det ar ungefar samma som i Thailand alla ar valdigt hjalpsamma och trevliga.
Olen och spriten har nere ar super god, Bingtang heter deras inhemska ol och det ar faktiskt den basta olen vi druckit efter Skol i Malaysia. En ol i affaren kostar ungefar 8-9 kronor och pa barer och klubbar 12-16 kronor. Arak heter den inhemska spriten och kostar 20 kronor for en hela, man vet inte riktigt vad det ar det luktar spolarvatska men groggar man med den sa smakar det underbart gott, mycket godare an vanlig vodka. Det har en smak av vanilj nar man groggar med den.
Vi har verkligen alskat den har on och kommer att aka tillbaka hit nagongang. Det kanns nastan lite vemodigt att behova aka harifran nu, man har traffat valdigt mycket vanner och man traffar nagon ny varje dag!

Bye Bali! / Grabbarna

Sliders on tour: MBarGo



Igar blev det ju lite fest, och jaklar vad roligt det var! Latt den basta kvallen har pa Bali hitills. Det var jag, Jari, Anton, Jesper som satt i lobbyn och groggade, sedan kom aven en tjej som heter Kathalina, hon jobbar pa det stallet dar jag och Jesper tog massage. Sa nar vi var dar och tog massage bjod vi in henne till varat hotell och festa med oss, vi sa att vi sitter i lobbyn varje kvall sa det ar bara att komma. Hon hade varit dar for tre dagar sen nar vi satt ett femtontal personer dar men da hade hon inte vagat gatt in, sa igar nar det bara var vi sa kom hon! Riktigt trevlig balinestjej..
Vi tankte kora samma sak ikvall, sitta pa hotellet forst och grogga lite sen ga till espressobar en svang innan det blir MBARGO och dansa. Det kommer att bli sa himla trakigt och behova aka ifran Bali, vi alskar verkligen det har stallet.
Men det ar grymt vaderberoende. Idag har vi legat vid poolen hela dagen, Johan och Jari var nere och surfade en svang forut.
Vi har yrat lite med om vart vi ska aka efter Bali, men nu har vi iaf bokat biljett till Phnom Penh i Kambodja, sa det ar dit vi flyger pa sondag. Forst hade vi tankt Ho Chi Minh city i Vietnam och sedan ta kambodja men det kanns som att det blir battre och gora som vi gor nu!
Sa har ar var resplan for dagen men det kan andras fort..
Kambodja - ca. 5 dagar
Vietnam - ca. 15 dagar
Laos - ca. 8-9 dagar
Thailand - Resterande tiden..
Men vi tar en dag i taget, ar det nagot stalle som vi verkligen gillar sa stannar vi dar langre och det kanns inte som att vi har speciellt brattom.
Nej nu har vi inte tid att sitta har langre, time for dinner!

Sista festen! / Grabbarna

Dödsstraff vs. Nalle

Det kommer alltid att vara diskussion om dödsstraffets vara eller inte vara och om hur det är det värsta straffet på straffskalan i många länder. I Indien verkar det finnas ett straff som till och med är värre. Att bli adopterad av Nalle Knutsson.


Koffe och Obama

I förrgår satt jag som klistrad framför TVn för att bevittna när Obama svor eden och hade sitt stora tal. Det var en historisk stund med en stor man. Nästan exakt 24h senare satt jag också framför TVn och bevittnade Semestersvenskar på TV4. Här får man följa något av det svenskaste vi har, chartersemeste, och hur ett gäng reseledare gör allt för sina chartersvenskar.

Man brukar säga att alla människor är gjorda av samma skrot och korn. Fast ibland kan man fan undra. Jämför t.ex. Obama med Koffe från Semestersvenskar.

 

Finns det någon som helst likhet mellan dessa män? Vem av dem kommer hamna i historieböckerna? Vem av dem har gjort mest för världen? Men man kan ju också fråga sig, vem av dem är lyckligast?

Sliders on tour: Poom!



Nu borjar vi bli valdigt fundersamma vart regnet tagit vagen?
5 dagar utan en droppe regn, helt underbart..
Vi korde samma race idag som igar, upp vid 10 och ivag och surfade, sen legat vid poolen ett par timmar, eller idag har vi suttit i skuggan for vara ansikten ar riktigt uppbranda nu och de ar halvt rosa och halvt bruna! Nasorna ar totalt uppbranda, det kvittar hur mycket solkram man har pa for det hjalper inte anda. Vid halv 4 kom vi pa att det vore skont att komma bort fran varmen ett par timmar sa vi tog en taxi till ett surfing outlet som ligger en bit utanfor staden. Resan dit var rolig, det ar sjukt smala vagar har pa poppies 1 och poppies 2 sa det gar kanppt att aka bil dar men de ar sa envisa och ska fram anda, en svensk skulle aldrig klara av det. Men balineserna ar faktiskt riktigt duktiga pa att kora, sa nar vi kom med taxin sa ar det en snav korsning mellan poppies 1 och poppies 2 dar man inte kan se om det kommer nagon fran andra hallet, var taxichaffis tutade nagra ggr for att visa att har kommer jag, men det brydde sig inte en motorcyklist sig om utan han korde istallet, och POOM sa det! Motorcyklisten klarade sig nog ratt bra men motorcykeln tog ratt mycket stryk! Men det var inget att diskutera om utan det var bara att kora vidare och be om ursakt efter den handelsen. Vi hittade iaf lite flip flops, skjorts och nagon skjorta pa outletet. Det ar ju snuskigt billigt med surfsaker har nere. Ett par akta skjorts kan man fa for 250 kronor. Nu ikvall ska vi antligen festa efter 2 dagars vila. Alla de vi kande pa hotellet har akt nu men det har kommit lite nya nu som vi larde kanna lite igar sa de joinar ikvall. Det ar nagonslags modevisning pa en av de storsta nattklubbarna har ikvall sa det blir val att ga dit och checka laget.
Nu ska vi ga hem och ta en powernap innan kvallens middag!

POOM! / Grabbarna

Dance the world

En otroligt rastlös kille som verkar ha en bottenlös plånbok har dansat sig över hela världen. Kolla hans film här:


Sliders on tour: Spokmage!



Vilken dag! Den har varit helt underbart och gatt sa otroligt fort..Vi stallde in partyt igar, alla 4 blev sa daliga i magen efter maten, istallet gick vi hem och lade oss och slappade pa rummet och bestamde oss for att sova lite tidigare for att kunna komma upp i tid idag och det ar vi glada for idag. Klockan 10 imorse kom Jesper forbi och vackte oss, da gick vi och hyrde brada och stack ner och surfade i typ 2 timmar! Perfekt surf idag men tyvarr ar det sa sjukt mycket skrap i vattnet, det ligger allt i fran doda fiskar, plastpasar till gamla trosor och flyter runt!
Vagorna var iaf klockrena.. Efter surfet gick vi upp och lade oss vid poolen nagra timmar sen stack vi och at den dagliga lunchen, Mie Goreng. En proteinmaltid med aggnuddlar,kyckling och lite gronsaker, perfekt som lunch. Sen gick vi tillbaka och lade oss en svang, men tillslut orkade vi inte ligga kvar langre p.ga. varmen och solen sa vi gick bort till shoppingcentret och satte oss och fikade och gick runt och shoppade lite.
Det var tankt att vi skulle festa idag istallet, men vi pallar inte med det idag heller sa det far bli imorrn istallet..
Nu sitter vi och ska boka resan fran Kuala Lumpur till Phnom Penh den 25:e.
Ikvall blir det att ga och satta oss pa baren Secret garden som ligger bredvid varat hotell och vara ta ett par bars och lyssna pa liveband, blir en tidig kvall idag ocksa sa att vi kan komma upp i tid imorrn med. Det kanns som att man far ut mycket mer av dagen da!

Mie Goreng! / Grabbarna

Sliders on tour: Jari 21 år!




Idag fyller Jari 21 år sa vi sager GRATTIS till honom!
Igar blev det lite fest pa hotellet, det var riktigt nice, vi var ett riktigt harligt gang som satt dar och harjade till typ halv 1. Efter det gick vi till Espressobar och lyssnade pa liveband, sen vidare till Bounty innan vi tillslut hamnade pa klubben M/BAR/GO, dar hade vi sa sjukt roligt, vi var ett grabbgang pa typ 14 personer och holl pa och drev med allt och alla. Ikvall ska vi fira Jaris fodelsedag pa riktigt, igar tog vi det lite lugnare men idag blir det ett riktigt partaj ar det tankt. Vi ska snart ga ivag och kopa nagra flaskor av den inhemska spriten Arak, 22 kronor for en liter. Arak, sprite och en skvatt Red bull dar har ni en riktigt god drink!
Det blir val ungefar samma vanda ikvall eller rattare sagt vi ar ganska sakra pa att det blir samma runda.
Vi funderar pa vart det daliga vadret tagit vagen?
Det verkar som att det har underbara vadret kommer att halla i sig!
Knallbla himmel och stekande sol, solen har nere ar dubbelt sa stark som i Thailand och de landerna lite hogre upp kanns det som, sa man far vara lite forsiktig. Men vi alskar ju sol sa det blir att man ligger i solen hela tiden iaf och glommer oftast att smorja in sig, men vi ska forsoka bli battre pa det.
Vi har legat vid poolen hela eftermiddagen, vid typ 4 gick vi ner och surfade ett par timmar, men vagorna var sadar idag.
Det var skit stora vagor med bra tryck i men de kom hela tiden sa man hann inte ut innan man skoljdes in igen.
Nu ska vi ga hem till hotellet och softa lite innan vi ska ga ivag och ata en god middag.

Grattis Jariiiii!/ Grabbarna

Installation av Obama

Idag flyttar Barack Obama in och George W Bush ut ur vita huset. Verkar som en stor dag för många på andra sidan pölen, eller så är det bara tidningarna som gillar att blåsa upp allt kring den första svarta presidenten i US and A.

Dagens inflyttande väljer tidningarna att kalla för Obamas installation, så för att klargöra vissa grejer har vi valt att göra en guide hur man enklast installerar Obama.

Det man först måste tänka på och det som är viktigast av allt är att avinstallera George W Bush. Glömmer man detta kan det bli stora problem med massa mindre program som inte stödjer varandra och skapar problem, så börja med det.



När nu allt gammalt är borta kan man börja installationen av det nya. Antingen väljer du att ladda ner programmet från Pirate Bay men då gäller det att passa sig för det är lätt att bli uppsökt av Secret Service eller så gör du som oss som beställt skivan från Vita Huset. När du väl har skivan i hand är det bara att trycka in den i CD-läsaren.


När skivan äntligen sitter i datorn så är det bara att vänta några sekunder så kommer en ruta liknande denna upp.



Här trycker du bar på Installera nu och låter sedan din dator sköta resten.



Om du inte gjort nått fel ska nu Barack Obama vara installerad och fungera perfekt. Men kom ihåg att programmet efter fyra år måste förnyas och att du sedan max kan använda det i åtta år. Har du några frågor är det bara att maila.

Lycka till säger vi! // Sliders

Idag säger vi gratts till det finskaste vi känner

Grattis Jari som firar sin 21 årsdag på andra sidan jorden!


Sliders on tour: Födelsedagsfest!



Igar blev det ju som sagt valdigt lugnt och det ar vi glada for idag. Vilken underbar dag det har varit! Vadret kan inte bli battre, det har varit kanon i nagra dagar nu. Imorse nar vi vaknade stack vi ner till stranden och surfade i typ 3-4 timmar, grymt bra vagor idag och nu kanss det som att vi blivit ganska mycket battre mot de forsta dagarna. Efter det gick vi upp till hotellet och lade oss och presade och at lite mat. Sen har vi bara legat dar hela dagen, badat och stekt, badat och stekt. Johan har varit och tagit lite Balinesisk massage ocksa, mycket battre massage an i Thailand, 25 kronor/ halvtimmen kostade det!
Ikvall ska vi festa lite igen, Jari fyller ar imorrn sa det ska firas + att det ar nagra vanner pa hotellet som ska aka hem imorrn sa det blir bade avskedsfest och fodelsedagsfest pa hotellet idag. Verkade som nastan alla unga pa hotellet kommer att festa idag sa det blir nog roligt. Nu ska vi ga och ata lite god mat och sen ga hem och ta en powernap innan partyt drar igang.
Vi lagger upp bilder nagon dag nar det ar daligt vader, datorerna har nere ar inte av det snabbaste laget sa det kommer att ta sin lilla tid.

Let's go party!/ Grabbarn

Jävlar, måndag igen

Nu vill man bara på semester!



God Morgon!

Handbollsdomare

Sitter och tittar på VM i handboll mellan Syd-Korea och Sverige. I detta nu står det 18-23 till Sverige och man hoppas ju på en komfortabel seger. Har under hela matchen stört mig på domarna som bara gjort en massa idiotgrejer. Ibland kan man faktiskt säga, det var bättre förr!

Leif "Loket" Olsson, en Sveriges bästa handbollsdomare med en OS-final 1972 som främsta merit.


Sliders on tour: Slitna!




Igar var det party igen, riktigt lyckat igar ocksa! Men nu blir det lugnt ett par dagar, igar var vi runt pa en massa olika klubbar. Det finns riktigt mycket klubbar har nere, men ingen som ar riktigt rolig. Det ar forfesterna pa hotellet som ar roligast.
Idag ar det riktigt fint vadet, knallbla himmel och stralande sol. Tyvarr ar vi lite slitna sa vi orkar inte vara sa mycket i solen. Men vi har iaf legat och stekt nagra timmar vid poolen.
Ikvall tankte vi ga till varat favorit matstalle Kedins cafe och sitta och kolla pa film och bara slappa. Imorrn ar det tankt att vi ska surfa lite, vagorna har inte varit sa jatte bra ett dagar men vi hoppas att kommer bli lite battre!

Hangover! / Grabbarna

Sliders on tour: Halvtid!



Yes idag har vi varit ute halva tiden av resan, det kanns helt sjukt! Det kanns som att vi har varit borta ett ar. Men vi ar bara glada att det ar mycket tid kvar for jaklar vad harligt det ar med varme och bara slappa.
Igar var vi ju som sagt ute och festade, det blev nog den hardaste kvallen hitills pa resan, vi satt ett gang pa hotellet och laskade lite forst sen gick vi till nagon seg rockbar och svepte en bars, sen vidare till en bar som heter Espressobar, riktigt shcysst stalle med liveband och knokat med folk. Efter det blev det det klassiska Bounty! Haha det ar lika trakigt dar varje dag men anda gar alla dit! Men igar var det iaf lite roligare an vanligt. Det kanns idag att vi drack igar, vi ar grymt sega! Vadret ar kanon idag, sol och super varmt. Men vi pallar inte och vara i solen idag sa vi har varit pa shoppingcentret och fikat och gatt runt och kollat idag med. Ganska trevligt shoppingcenter, Discovery shoppingmall!
Ikvall blir det fest igen med var nya polare fran Trollhattan. Blir val en liknade kvall som igar! Kan bli att testa den inhemska fulspriten ARAK ikvall ocksa!
Vi maste fira att det ar halvtid.

Halvtid! / Grabbarna

Sjukheter

   Klockan står på 03.16, vad gör man?
Jo, spelar in en film. Den handlar om att en kille blir slagen av en annan kille.
Bra idé tänkte vi, den tar vi sa polisen.

Här har vi det konstskapande alstret som Sliders lyckades åstakomma under ytterligare en sömnlös natt.





P.O // Sliders

Vad blir det ?! Egentligen...

Tonåringar som plockar fram sin mobilkamera eller den lilla portabla kameran man fick i julklapp av mamma & pappa,stänger dörren till sitt flickrum/pojkrum och sen klär av sig och tar kort på hela härligheten. Sen kastar man upp bildrna på varenda sida man har ett inlogg till. T.ex Snuttis.se,Snyggast.se,Lunarstorm.com,Helgon.se eller någon annan meningslös sida. Vi vet inte vad ni tycker men är det inte sjukt? Vad vill de uppnå? En säker undergång till missär med de vänner man skaffat över "inet". Inte är väl det rätt sätt att söka spänning på. Tro fan heller, söka spänning. Fan, sup dig redlös på mammas billiga bag in box vin och slå dig till ro i badkaret med en brödrost i famnen. Gå in på konsum med en nylonstrumpa på huvudet o se vad som händer. Men vafan, man tar inte bilder på sig själv på det där sättet, o sedan lägger upp dem.


   Nej, nej, nej ungdomar, det funkar inte så. Här har ni ett par råd till en förbättring.


Steg 1, Tänk om!

Steg2, Vad vill du uppnå?

Steg3, Fundera dessa steg, 1,2 och 3!



Det funkar inte! 




Skärpning // Sliders


Jävla bäver!

Det blir troligtvis ingen bärs ikväll, men imorgon era jävla bävrar!


Sliders on tour: Party!



Vi tog ju som sagt med oss vadret hit till Bali, sa idag har det regnat exakt hela dagen! Men nu ikvall har det varit uppehall och ganska fint, vi hoppas att det haller i sig for ikvall ska vi ut och festa lite! Vi har traffat en kille fran Trollhattan som hanger med oss, schysst snubbe som vi ska ut och festa med ikvall.
Idag har vi inte gjort sa mycket, nar vi vaknade imorse sporegnade det sa vi vantade tills det blev uppehall och tog en promenad till shoppingcentret och satte och och tog en kaffe och gick runt och kollade lite. Det ar att bra harligt med ett cafe som har riktigt kaffe.
Nu ska vi ga hem och borja grogga lite, sedan ga ner till baren och ta ett par bars innan det blir nattklubb!

Party!/ Grabbarna

Repotage, gymmet

    
      Jag och Crilla, sliders egna gym-journalister knallade ner till det lokala gymmet Galaxen.

    
     Vi möttes av ett sjungande välkomnande av expediten (Daniel Lund), välkomna sa han med ett stort leende på läpparna. Vi log tillbaka, hoppade ur skorna och knallade in bland maskiner, vältränade män och kvinnor.


     Lite längre ner i lokalen ser vi de två gängmedlemmarna Eric "M-F" Grönberg och Adam "The-Thorp" Herhold. Vi smyger oss försiktigt närmare med våra kameror. Eftersom det är förbjudet med all typ av media dokumentation inne i gymmet så fick vara extra försiktiga.  


     "M-F" tränar bröstet för fullt, vi passar såklart på att knäppa lite sköna bilder.

"The Thorp" ligger i någon konstig ställning och tränar magen. Det knäpps ett par bilder. Sen får det vara bra, Crilla känner sig illa till mods, frågar mig om vi kan Gitta Från Lägenheten.

     Så blev det, vi stack vidare till mitt mansion (Rådmansgatan 31) för en hel del bildredigering i det digitala mörker-rummet. Resultatet finns här nedanför.


                   
Erik Grönberg                       Adam Herhold



P.O // Sliders


Grattis till körkortet Ronne

Vi gratulerar vår kära göteborgare till hans efterlängtade körkort. Det blev man av han också. Grattis Anton "Ronne" Karlsson!


Sliders on tour: Back to Bali!



Sa nu ar Sirwa Homestay pa Gili utbytt mot AP Inn hotel pa Bali!
Saltvattnet i duschen ar utbytt mot frascht varm vatten!
Myggen och flugorna ar borta!
Tyvarr verkar det daliga vadret ha foljt med oss.
Yes nu ar vi antligen tillbaka till Kuta har pa Bali, och det kanns verkligen skont att vara tillbaka. Gili ar inget vi kommer att rekomendera, det var inte den dar paradison som manga sager, visst det var fint och sa, men det fanns inget att gora! Man blev super rastlos och bara gick och vantade pa att det skulle bli kvall sa man kunde lagga sig och kolla pa en film pa stranden eller satta sig pa nagon soft bar pa stranden och ta ett par ol. Att det inte fanns vanligt vatten i kranen och duschen var ocksa en nackdel, det fanns enbart pa lyxhotellen och da fick man oppna planboken rejalt. Inget for en backpacker.
Vi storde oss ocksa valdigt mycket pa alla mygg och flugor som yrade runt fran morgon till kvall.
Sa tyckte vi att det var vart 25 timmars resa t/r for Gili?
SVAR: Njaa.. det ar alltid roligt och se nya saker och det var en riktigt mysig att tillbringa ett par dagar pa, men vi vet inte om det var vart att aka sa langt for det! Det kostade iofs knappt nagot att aka dit (230 kronor T/R), men det var segt.
Dagens resa gick battre an resan dit, denna resa tog "endast" 12 timmar. Men det kandes som att den gick mycket fortare, det flot pa bra och vi behovde inte vanta sa jatte mycket pa batar/bussar som man vanlgitvis brukar! Batturen var 5 h guppande idag, det gick riktigt harligt vagor ute pa havet, men vi klarade oss fran sjosjuka sa det ar lugnt!
Vi tog samma hotel som vi bodde pa innan, vi trivdes mycket bra dar, det finns mycket billigare alternativ som vi kanske tar om nagra dagar, men det far vi se hur vi kanner. APP Inn ar ett harligt stalle och har grym service.

Nu ska vi snart ga och badda ner oss och ladda for surfing imorrn!

Gili Islands, Nja.. / Grabbarna!

http://www

Jag tror att jag även om jag är ung är så pass gammal att jag fortfarande inte kan ta en dator för givet och detta tror jag har resulterat i en liten grej som iaf dem flesta som är yngre än mig själv inte sysslar med.

Fram tills att jag var ungefär 10 år så var en dator i hemmet lyx för mig. Nån gång varje månad fick man testa att skriva lite på datorn i skolan och en av mina bästa vänner hade en dator hos sig som han fick sitta uppkopplade en timme varje på. Jag brukade ofta vara där just den timmen, fascineras av internet och allt man kunde göra.

Vi hade några hemsidor vi alltid gick in på såsom aftonbladet, hotmail m.m. Man kunde inte göra så mycket på en timme eftersom att internet gick så otroligt segt. De sidor vi gillade skrev vi upp på en liten post-it-lapp och satte på en anslagstavla. Dessa lappar kunde se ut så här:

http://www.hotmail.com
http://www.aftonbladet.se
http://www.altavista.com
http://www.yahoo.com
http://www.passagen.se

Tror ni att en post-it-lapp med samma funktion skulle se likadan ut idag? Inte en chans. Och skulle man ens göra en så skulle den troligtvis se ut så här:

facebook.com
aftonbladet.se
google

Ser ni skillnaden? Vi var så otroligt noga med att före varje adress skriva http://www något som snabbt blev en vana vi inte ens tänkte på. En dag så kom det en helt ny uppdatering av Internet Explorer och vi märkte att vi slapp att skriva http:// något som var helt revolutionerande för oss. De ny post-it-lapparna innehöll bara www. något vi ganska snabbt ställde om till men som fortfarande sitter kvar. Även om jag vet att man inte behöver skriva www. så är det något jag alltid gör, en egenhet som lever kvar från tiden innan bredband, bloggar, facebook m.m.


Erik " Citatet " Grönberg

"Myntaren"


"Du är lika bredaxlad som en som en huggorm...

"Bröstkorg som en Cornflakes flinga...

"Det ser ut som du har brunnit, och blivit släckt med en yxa...

"Du har biceps lika stora som hälsenan på en gråsparv...

"Ser  ut som en krockad Toyota"

"Så smal att står man i profil så försvinner man"

"Ser ut som att någon slagit ut tänderna och sen kastat tillbaka dem"

Ett gäng sköna citat som man ofta får höra om sig när  våran egen Dante Alighieri, Erik Grönberg blir lite arg.




211 låtar?! Det är ju minst, 500 album // Sliders


Lathet vid fruktskålen resulterar i den-långsamma-lappdöden

Så fort du kommer till ett hem där det bor mer än tre personer, en arbetsplats eller något annat ställe där en fruktskål står uppställd för att man ska kunna få i sig lite extra energi när blodsockret ligger som lägst så möts man allt som oftast av ett underligt fenomen. Man kan kalla det för fruktmobbning eller bara lathet. Ofta ligger där i skålen en frukt som får utstå det hemskaste en frukt kan uppleva, den-långsamma-lappdöden.

Folk som blir sugna på ett låt oss säga äpple gör ofta en snabbanalys av skålen, man plockar till sig det mest skinande och mogna åpple man kan se och undersöker det snabbt i handen. Nästan direkt stör man sig på den lilla klisterlappen som sitter på äpplet. Man plockar av den, ser att det är långt till närmaste papperskorg och väljer sedan att analyser fruktskålen igen. Nu letar man inte efter det mest skinande äpplet, nu letar man efter fruktskålens svarta får, frukten man verkligen inte vill stoppa i sig och sätter sedan dit den lilla lappen på det.

Detta är ett beteende som finns hos stor del av befolkningen vilket resulterar i att det snart ligger en frukt i varje fruktskål full med klistermärken som aldrig blir uppäten. Den ensamma frukten får bära ett stort antal lappar och dör den-långsamma-lappdöden genom att bli mer och mer rutten och få mer och mer lappar.


Sliders on tour: Movietime!



Idag ar det forsta dagen med sol har pa Trawangan och vi utnytjade givetvis den nastan till max och lag pa beachen och stekte. Det har varit hela 3 timmars sol idag men nu nar klockan ar halv 4 drar regnet igang. Igar kvall var det regn och aska av varldsklass. Vi lag i en liten en liten oppen bungalow pa stranden och kollade pa film och man blev blandad va blixtarna, sen nar vi skulle ga hem hade flip flopsen flytit ivag, men vi lyckades dock hitta dom efter en stund. Problemet var vagen hem, det var oversvamning pa vagarna det var vatten upp till knana pa vissa stallen, strommen hade gatt pa on sa det var kolsvart! regnet stod fortfarande som spon i backen men hem kom vi efter mycket om och men! Ikvall tankte vi gora samma sak fast ikvall blir det nog tva filmer, det var super mysigt och ligga pa stranden och kolla pa film och se regnet falla utanfor.
Vi skrev fel igar angaende nar vi skulle aka tillbaka till Bali, vi kommer att aka tillbaka imorrn bitti klockan 8. Man blir sa jakla rastlos pa den har on pa dagarna, kvallarna ar super harliga men dagarna ar riktigt sega. Sa imorrn bar det tillbaka till Bali. Vi ser fram emot annu en 13 timmars helvetes resa!

Back to Bali! / Grabbarna

Sliders on tour: Biking!



redje dagen har pa Gili nu, och det kanns som att vi kan den har on nu. Vi har heller inte vadret med oss vilket gor att det inte finns sa mycket att gora. Igar var vi ju som sagt ute och festade, forst satt vi pa en bar och drack lite bars, dar traffade vi en kille som bodde har pa on, han satt och berattade en massa for oss om on. Vi sade till honom att vi inte tyckte att vadret ar sa bra, da svarade han blixtsnabbt att lugn grabbar, det har ar bara borjan. Han menade att det har ar lugnet fore stormen! Efter den baren gick vi till ett stalle som heter Blue Marlin, det var dar det var fest igar och da gar alla till det stallet. Det var super schysst stalle men tyvarr inte sa mycket folk. Men vi var kvar ett tag och trillade val inte hem forrens runt halv 4 imorse, klockan 6 kom den dar liraren som har varat boende och knackade pa och undrade om vi ville med ut och kolla pa delfinerna, vi var ju pa givetvis. Vi kladde pa oss och gick ner till vattnet och kollade och vad ser vi, jo inte ett javla skit! Liraren hade lurat oss. Istallet gick vi in och sov igen, vid 12 vaknade vi till liv igen och gav oss ivag och hyrde en varsin cykel och cyklade runt on. Det var ganska kul och se kontrasterna mellan centrum dar vi bor och norra delen dar det mest var skit! Men det var harligt med en liten utflykt. Ikvall ska vi ga och kolla pa film eller bio har pa en bar. Det ar ganska haftigt, de har sma bas pa stranden dar man kan satta sig och kolla pa film. Vill man inte det kan man satta sig och kolla pa bio pa en "bar". Imorrn har vi ingen aning om vad vi ska gora, men ar det bra vader sa blir det att steka pa stranden. Pa fredag morgon ar det tankt att vi aker tillbaka till Bali, det ar skit mysigt och sa har men det blir lite segt nar det inte finns nagot att gora pa dagarna och det blir annu svarare att hitta pa nagot nar vadret ar som det ar.

Biking! / Grabbarna

Vi lottar ut gratismånad med Spotify

Troligen har alla vid det här laget hört om Spotify (om inte googla). Efter några månaders användning av detta superprogram är det mycket svårt att vara utan. Eftersom vi valt att betala för våra konton så har vi fått ett gäng gratismånader som vi kan dela ut. Skriv nått sjuk i kommentarsfältet så kan det bli du som får en gratis månad av oss.


Sliders on tour: Trawangan




Gili Trawangan ar en hel mysig o! Det finns inga bilar utan istallet ar det hast och vagn man aker runt pa har. Seveneleven finns det inte tillstymelse till, istallet ar det sma sma affarer med det man behover. On bestar i princip av bungalows, nagra dykskolor och restauranger! Men allt ar skit mysigt. Idag har inte vadret varit av rang sa vi har mest legat inne pa rummet och degat. Har dock tagit oss ut pa en promenad, det ar grymt fint har. Imorrn ska vi nog hyra cyklar och cykla runt har pa on och kolla pa allt. Liraren som ager varat boende ska aven dra med oss ut och kolla pa delfiner imorrn bitti klockan 6! De var tydligen uppe och lekte precis utanfor vart boende da. Men det kan vara vart och ga upp kl. 6 for att fa se det. Ikvall blir det nog lite party!

Trawangan! /Grabbarna

Udda Musik


     För er musikfantaster där ute som trodde ni hade hört allt. Kolla in denna lista över artister ni inte visste fanns.



•         EMO, en Polsk grupp som tar Emetionell hardcore till högre höjder.

http://open.spotify.com/track/3zX1cZz8OWUg9S9h5BdCGy

•         C.B.T ( Cock and Ball Torture ), en grupp som inte går att beskriva.

http://open.spotify.com/track/2TTTvVaP8wfLfwcf6r7gwB

•         Ratatat, en skön blandning av kreativ fri-jazz och dubraggae

http://open.spotify.com/track/7LtUJ18OGZzK5AWOZhDMzA

•         The Wombats, det brittiska grabbgänget som tagit sitt namn efter en sjukt stor gnagare.

http://open.spotify.com/artist/0Ya43ZKWHTKkAbkoJJkwIB

•         Klaus Badelt, en egergisk kompositör som inte får nog.

http://open.spotify.com/artist/03GruNQP8X25PCoWzdvIGZ

•         Joe Pass, den jazzande gitarristen som vägrar att dö.

http://open.spotify.com/artist/4DuZTASH5eSyd0K73W6fuZ

•         Hurra Torpedo, vitaru konst.

http://plaza.ufl.edu/njh/vids/hurratorpedo.wmv

•         Pizzicato Five, japansk pop. Sjukt bra music.

http://open.spotify.com/artist/0TsUmzglyrg0bnpw3CvGTB

•         Juan de Anchieta, som är en kristen spansk kompositör som levde under renässans tiden.

www.last.fm/music/Juan+de+Anchieta

  

Sweet Dreams Are Made Of This // Sliders


Destination Deathtrap, söndag 12 jan 2009

Final Destination  1, 2 och 3 ?!  Vi kan göra en kort resumé av denna underbara trilogi.

    

     
      Del 1

Destination 1 börjar med, fullsatt jumbojet. Killen i mittenraden slumrar till och drömmer om hur planet sprängs i bitar. Killen får panik när han väl vaknar till, springer av planet. Jomenvisst, snubbet hade ju rätt. Planet brister ut i 1000 bitar, eller som Grönberg skulle ha sagt " It's Burst Out To 1000 Pieces "

  

  

     Del 2

Destination 2 börjar med, ett gäng knarkande kompisar åkande i en bil. Up on HighWay 204 EastRiver NV. Chauffören Kate, råkar ut för samma missöde som killen i första filmen. Hon somnar dock inte vid ratten, men hamnar i någon sorts dvala. Ett extremt djupt tänkande. Förutspår att en enorm seriekrock kommer att ske. Hon har givetvis rätt. Folk på HighWay 204 EastRiver NV faller som vedträn från klyvstocken platt ner på marken.  Den ena sjukare än den andre.

    


     Del 3

Destination 3. Ett nöjesfält, ett gäng kompisar, en berg och dal bana. Karaktären som denna gång förutspår det fruktansvärda missödet.  ( Ni har kanske listat ut, att filmerna lider av en klassisk "röd tråd" ). Wendy, sitter och dagdrömmer på det lokala nöjesfältets parkbänk. Förutspår (Röda tråden) hur berg och dal banan förvandlas till en " Dödens Fälla "


    
      Som ni själva kan räka ut så var denna söndag, något av det tråkigaste på länge. Plågar man sig självmant igenom Hollywoods sämsta trilogi någonsin.  Så kan det omöjligt vara till det positiva.




Catch You On The Flipside // Sliders    


Äntligen måndag

Fan vad jag hatar måndagmornar och denna låten gör det ju intebättre!


Coming Up




Sliders On Tour Goes On


Next up, 21/1-09 Costa Rica, St. Theresa

                25/2-09 Vietnam, Saigon/Nah Trang


Adam Herhold sticker iväg på en efterlängtad Surf- Semester . Till det soliga Costa Rica.

     För en avkopplande semester bestående av 3 varma månader i ett land som gud skonat med 349 soldagar per år.


Senare i februari är det Piratens tur att fånga solstrålar från den avlånga Kommunist-Diktaturens  vita sandstränder vid Indiska Oceanen.


     Mer om de resande Finansmännens lugna tid i det varma kommer när resandet tagit fart.


Go with the flow // Sliders


Tänk er om..

Sliders hade valt en annan väg att gå,valt bort affärs vägen och valt en helt annan. Lek med tanken att vi skulle ha valt...Porrfilms branschen! Förmodligen hade våra liv sett lite annorlunda ut. Det ända som skulle vara sig likt är "köppen" på Paus, Men det är en annan historia. Tillbaka till Porrfilms branschen. Det första man måsta anama är ju självklart ett fränt och lite halv porrigt namn. Så om nu vi skulle hamna i den sitsen så är namnen klara. så här skulle det se ut :

Eric Grönberg - Sly Steeldong
Adrian Lundberg - Harry Hotbone
Christoffer Lundqvist - Lee Longstroke
Anton Karlsson - Ron Jeremy
Adam Herhold - Kelly Kumshot
Jari Riippi - Steve Stiffler
Anton Blom - Willy Vitale
Johan Öhrström - Micky Hotlove
Patrik Lindberg - Jake Jizzpump
Patrik Karlsson - Slappy Sexbomb
Niklas Karlsson - John Slicky
Erik Abelsson - Ari Slimball


Vi vet inte vad ni tycker men vi är iaf hel nöjda och tror att vi skulle göra stor succe i Hollywood. Så om allt annat skiter sig så kan vi alltid luta oss tillbaka på en säker porrfilms karriär.



Lång ner i halsen // Sliders


Idag har vi gjort en tabbe


Sliders on tour: Gili Island



Antligen ar vi framme! Vi akte klockan 6 imorse och kom fram for ungefar 1 timme sedan, alltsa en resa pa 13 javla timmar!!
De sade att det skulle ta 10 timmar, men vi har iofs lart oss att inte lita pa det de sager. Man ska alltid plusa pa 2-3 timmar. Resan gick iaf bra, det var en stor farja som tog oss till Lombok sa det var ingen fara, dock valdigt segt att vara pa resande fot i 13 timmar.
Vi ar pa den storsta av de tre Gili oarna. Det verkar vara hur trevligt och mysigt som helst. Vi hittade ett boende direkt nar vi klev av baten. det kostade 30 kronor/person och da ingick frukost sa det var bara att ta det!
Nu ska vi ga hem och sova nagra timmar for att sedan forsoka ta oss ut till en pub och kolla pa Chelsea- Man united!


Segt!/ Grabbarna

Animal Planet Söndag

Alltid härligt att vakna upp en söndag, man vet att man inte behöver göra något vettigt på hela dagen. Man kan sova så länge man orkar, gå upp äta en snabb frukost och sen ta med sig kaffet för att åter lägga sig i sängen och slå på TVn.

Men vad tittar man på en söndag då? Man orkar ju inte med en film och det är inga bra fotbollsmatcher heller. Jo man väljer att lägga sig och titta på Animal Planet. Det är perfekt, ingen jobbig handling, intressant och timmarna bara går.

Visste ni till exempel att det finns ormar som orkar trycka i sig en flodhästunge? Och jag får ångets efter ha ätit en stor kebab.


Sliders on tour: Surf-day!



Idag ar inte vadret av rang har pa Bali, det har varit mulet hela dagen men det ar fortfarande lika varmt, kanns nastan skont och slippa solen vissa dagar! Imorse nar vi vaknade vid halv 12 gick vi direkt och hyrde en brada och gick ner och surfade. Men det blaste sa mycket sa det var skit svart och tajma in vagorna. Sa efter ett par timmar var vi helt slut och gick hem till hotellet och softade till typ klockan 4, da kande vi att det var dags att ge sig ivag och surfa lite igen. Det blaste lika mycket da, men det gick iaf lite storre och battre vagor. Man har gjort ratt stora framsteg pa de har dagarna. Nu har vi varit och kakat lite och ska snart ga tillbaka till hotellet och softa. Imorrn sticker vi till Gili Islands, vi har inte bokat nagon biljett an men ska ga och gora det snart. Vi komemr nog att aka klockan 9 pa morgonen sa forhoppningsvis ska vi vara framme vid kl. 7 pa kvallen. De sager att det ar en bat/bil resa pa 10 timmar. Men det ska nog ga bra! Det ar samma stracka dar en farja for nagra dagar sen sjonk. Det kanns som att det borde handa mer olyckor mot vad det gor nar man ser vagorna har ute. Nu ska vi ga och inhandla en biljett for morgondagen!

Gili Islands here we come! / Grabbarna

En fräckis på kvällskvisten...


Sliders on tour: Köttbullar, mos, brunsås och lingonsylt



Dar dar har ni dagens middag! Vi har nyss avnjutit denna underbara matratt har nere pa Bali. Tror ni att det smakade bra efter 8 veckor utan svensk mat. Just nu vill man saga att det ar det godaste vi har atit, men om ett tag kommer vi nog angra det. Men det var helt sjukt gott. Allt var desutom hemmagjort, det gjorde absolut inte saken varre, det var exakt som i Sverige. Vad har vi annars gjort idag, det har faktiskt varit en riktigt bra dag, det borjade inte sa bra. Nar vi vaknade vid 12 stod regnet som spon i backen. Men en timme senare efter att vi atit frukost och gjort oss i ordning ar det bla himmel och solsken! Vadret ar inte att lita pa har nere. Men det bra vadret har hallt i sig hela dagen sa vi lag och stekte vid poolen tills runt 4, da kande vi att det var dags och ga och surfa nagon timme, sa vi gick och hyrde vara brador (15kronor for en halv dag) och knallade ner till stranden. Dar blaste det storm och var rod flag, men vi valde att testa och kora anda. Och det ar vi glada for att vi gjorde. Idag har det gatt riktigt bra! Egentligen hade vi bestamt oss for att aka till Gili Islands imorrn men eftersom surfet gick sa javla mycket framat idag sa stannar vi en dag till. Kanslan nar man ligger pa bradan och paddlar sig fram i en vag och sedan lyckas komma upp pa fotterna ar oslagbar. Vi gjorde en ganska rolig grej igar nar vi satt pa en pub och tog nagra ol, vi tyckte att servitrisen var sa himla snygg sa vi skrev en lapp och gav till henne dar det stod att hon kunde komma och festa med oss idag om hon ville, hon blev helt pa och undrade vilket tid hon skulle komma och om hon kunde ta med sig hennes kompis. Sa det ska bli roligt och se om hon dyker upp sen Haha..
Kommer inte de forbi sen sa blir det nog en soft bar ikvall.

Kottbullar!!! / Grabbarna

God morgon

God morgon säger vi och idag hoppas vi på att kunna lotta ut:

LLLLiiiiiioooooonnnneeeeellll Riiiiiiiccccchhhhhhiiiiieeeeeeeee bbbbiiiiilllllllllljjjjeeeetttteeerr


Lämna flickvännen vid datorn

Att lämna sin flickvänn vid datorn är som att bjuda in en pundare att bo i sin lägenhet med full tillgång till gratis droger. Vad fan som helst kan hända!

Kom tillbaka efter en stunds grejande och ser tjejen sitta vid datorn med ett sånt där finnurligt leende på läpparna. Rycker genast åt mig datorn och ser att hon försöker sätta www.barbie.se som startsida och men jag lyckas i sista sekunden avbryta denna terror attack. Lite nöjd över att jag hann stoppa henne klickar jag ner internetfönstret och ser att hon redan lyckats med ett annat dåd. En hemskt sådant, bytt bakgrund. Varför my little pony av allt?


Sliders on tour: Surfing!



Idag blev det antligen surfing och javlar vad roligt det var! Det var svart som tusan, men ju langre man lag i ju battre blev man. Det gallde och kolla pa de andra lite duktigare hur de gjorde och ta efter, vi lyckades val komma upp och sta upp ett par ggr var. Men mer an sa blev det inte. Nu har vi iaf testat pa det och vi kommer abslut att surfa mer har nere, vi tror dock inte att det blir nagot mer har pa Kuta Beach. Vattnet ar sa sjukt vidrigt sa det ar inte sant. Det ligger massa skit overallt i vattnet. Sa nasta surf stopp kan bli Legian Beach eller pa nasta o som formodligen blir Lombok.
Imorse nar vi vaknade sporegnade det. Vi blev super arga eftersom vi verkligen hade stallt in oss pa att surfa. Istallet tog vi en taxi till det enda shoppingcentret som finns har pa on. Dar gick vi runt och fonstershoppade i nagra timmar och gick och tog en god fika. Sen tog vi strandpromenaden tillbaka och da borjade vadret att bli battre sa da kom suget efter surf tillbaka. Det var bara att springa hem till hotellet och slanga pa sig badbrallorna och springa ner till beachen och kora!
Ikvall tankte vi ga och satta oss pa en bar och bara softa, sen finns det en mojlighet att det blir the bounty lite senare men det vet man aldrig.

Surfing USA! / Grabbarna

Lika som bär: Grönberg & Andersson

Många har kanske inte sett likheten, men skarpa ögon som dem vi äger gör det snabbt. De är kvinnokarlar med glimten i ögat som kan riva en hel krog om det så att säga "brinner till". De är säljare ut i fingerspetsarna som med sin rätt-fram-stil kan sälja allt från sand i sahara till is på nordpoolen. De är grabbarna som missar en hockey seriefinal i J20 eller kommer sent till ett brottnings VM med motiveringen: "Kuken ska ha sitt."

Pengar är till för att spenderas, kvinnor till för att avnjutas, man lever bara en gång säger de och vandrar vidare till nästa krog. Kungar i sina riken, små små pojkar innerst inne som lika väl kunnat varit bröder. Men bröder är de ej däremot väldigt lika kanske till utseende men till sitt sätt. Dagens lika som bär:


      Frank Andersson                             Eric Grönberg  

Varumärkeskontroll - Max Adrian

Efter en tids vila är nu Sliders tillbaka med ännu en het varumärkeskontroll. Denna gången slet vi tag i den ständigt musikerande mångsysslaren Max Adrian för att ta reda på vilka märken som styr just hans vardag.

Kläder

Skor: Converse.
Jeans: Cheap Monday eller Levi´s 501 (svarta).
T-shirt: Egentryckta!
Underkläder: Billiga y-front från Konsum.

Accesoarer

Väska: Seconhand.
Plånbok: Beyond Retro.
Solglasögon: Ray Ban - Wayfarer.
Parfym: Absolut torr.

Teknik

TV: Läser mest böcker!
Stereo: Bang & Olufsen.
Mobiltelefon: Sony Ericsson.
Mp3: Jag köper min musik!
Dator: Tre olika stationära. En för spel, en för foton och en för mek.

Badrum

Tandkräm: Pepsodent White Now, funkar as bra!
Tvål: Kihl´s
Parfym: Helst egenkomponerad med kokosmjölk, honung och svartpeppar.
Medicin: Treo.
Vitamin: Whey-Q, magnesium, glutamin-o och efarnol.

Mat & Dryck

Mineralvatten: Ramlösa Citron.
Vin: Veramonte Sauvignon Blanc alt. Corbett Canyon Cbernet.
Bröd: Fria Grova (glutenfri).
Glass: Lakrits Puck.

Hemma

Säng: Tempur.
Lakan: Jag vill ah en trådtäthet på 1000. Annars känns det fel.
Espressomaskin: OBH Nordica.
Kylskåp: Electrolux.

Färdmedel

Bil: Toyota.
Taxibolag: Charterbuss.
Cykel: Näe, men rollerblades från Netto!

Övrigt

Frisörsalong: Toni & Guy.
Bank: Handelsbanken. Dålig ränta, med en inflation på 3,3% och en sparränta på 2,5% så förlörar jag förtillfället pengar på att spara!


Jävla Tomtar

Fortsätter hata lite i efterskavlven av Phantom Planet-hatet. Blir sjuk trött på folk som kommenterar bloggar för att dem enbart vill att vi ska läsa deras bloggar. Man ville bara göra något ont mot dem.

Typ som att köpa en bärbar hårddisk, ladda ner idioterna tillsamans med sina bloggar rätt in i hårdisken. Sen går man bara in på första bästa porr sida, skriver in sin mailadress på tusen ställen och väntar på få mail. När du väl fått mailen så laddar man ner dem och all deras inehåll också rätt ner i hårddisken. Efter det drar man snabbt ut sladden, går ut i skogen, gräver ner hårddisken och vet att man fångat idioterna tillsamans med en massa sjuka porrvirus och där kan de ligga och ruttna tills att solen sväljer oss. Då skulle de få, de jävla tomtarna.


Sliders on tour: Regnperiod



Nu faller regnet ner over oss har, det ar regnperiod har pa Bali nu, men regnperiod har ar inte sa farligt som det later. Det ar sol och snuskigt varmt hela dagarna, sen pa kvallen kommer det alltid en eller ett par skurar, men nar det regnar sa regnar det ocksa! Igar var vi ju som sagt ute och festade, vi var pa ett stalle som heter The Bounty, ett riktigt stort stalle. Tror att det ar dit de flesta gar, det var inte sa jatte mycket folk igar men det kandes ratt lagomt. Idag har vi varit lite slitna sa vi har bara legat vid poolen och stekt hela dagen men det ar sa jakla harligt sa det ar inte sant. Vi orkade inte med och ga ner till stranden och surfa sa vi tar det imorrn istallet. Ska bli intressant och se hur det gar. 30 000 rupies kostar det och hyra en brada en hel dag, det ar ungefar 25 kronor! Nu har vi varit ute och atit en god middag, vi har hittat varat favoritmatstalle redan! KEDINS CAF'E heter det. Allt vi har atit hitills har varit helt underbart. De har mat fran hela varlden sa det finns lite att valja pa. En middag dar kostar ungefar 25-40 kronor for mat + dricka. Ikvall orkar vi inte ga ut, Bali ar annars ett stalle dar man kan festa varenda dag och manga gor verkligen det! Man gar till klubbarna runt 12 sen fortsatter det till langt in pa morgonen, kl 9 tror jag sista klubbarna stanger och da oppnar barerna igen.
Nu ska vi ga runt och kolla om vi hittar nagot i de sma standen som ar har pa gatan!

LA POOL! / Grabbarna

Phantom Planet hatar oss, vi hatar dem

En gång i tiden så plöjde jag serien The O.C, kände nog igen mig ganska mycket i den, inte för att jag varken var rik eller bodde i Kalifornien men jag befann mig i samma fast i livet som rollerna som faktiskt också ska ha varit födda 1988. Jag är väll en av de som Fredrik & FIlip valt att kalla OC-generationen. För att på något sätt hylla denna serie gjorde vi i Sliders en film liknande OC-introt som vi valde att kalla "The Krillehöla", vi använde intromusiken och hade oss själva som huvudrollerna och lade sedan mycket oskyldigt ut det på youtube. Idag när jag kollade mailen fick jag ett mail från YouTube där det stod:

"Dear Sliders,

A copyright owner has claimed it owns some or all of the audio content in your video Sliders The O.C cover. The audio content identified in your video is California by Phantom Planet. We regret to inform you that your video has been blocked from playback due to a music rights issue
The YouTube Content Identification Team
"


Det där jävla skitbandet kan lika gärna dra åt helvete. FÖRLÅT för att vi använde er låt lite oskyldigt till en video som kanske 4.000 personer har sett bara för att det var lite kul, det var ju inte reklam under Super Bowl, jävla idioter. Må dem jävlarna brinna i helvetet.

Så här ser idioterna ut, köp ingen skiva med dem, gå inte på någon konsert, nämn dem inte vid namn och bränn deras autografer, radera dem ur register och avskaffa deras rösträtt.


Sliders on tour: Kuta Beach



Idag har vi haft den forsta hela dagen har pa Bali och Kuta beach. Det har varit en soft dag. Imorse nar vi vaknade gick vi ner till stranden for att lagga oss, men dar blev vi inte sa langvariga. Det var den ackligaste beach vi har sett! Vi horde sedan att det ar nagra strommar som gor att allt skit fran alla strander har omkring skoljs in over just Kuta beach. Det var skrap overallt, fran tva meter upp pa stranden till 10 meter ut i vattnet. Efter att ha sett allt det dar vande vi och gick tillbaka till hotellet och lade oss vid poolen istallet, dar har vi legat och stekt hela dagen. Helt underbar pool och omgivning! Ikvall ska vi ga ut och gora stan osaker, vi traffade nagra svenskar vid poolen forut som har varit har i 3 veckor sa de ska visa oss runt. Det skulle tydligen finnas helt sjuka klubbar har nere. Imorrn funderar vi pa att ga ner till stranden och hyra en surfbrada och tetsa pa surfing livet. Verkar vara helt sjukt roligt. Vågorna idag var helt perfekta for en nyborjarsurfare, sa vi hoppas pa liknade imorrn. Maten har nere var forovrigt riktigt bra, de har allt man kan onska sig och gott ar det!

Let's party! / Grabbarna

Sliders on tour: Bali



Sa nu har vi kommit fram och hittat ett boende. Flyget gick bra, det var ett otroligt frascht plan for att vara ett lagprisbolag! Vi bor pa ett stalle som heter AP Inn. Det bor valdigt mycket svenskar dar. Rummet holl val inte nagon topp klass men omradet verkade vara soft. De hade en harlig stor pool m.m. Nu har vi gatt och kollat runt lite, vi har inte hittat nagon riktigt bra nattklubb an, men vi far fraga oss fram.
Skriver mer imorrn..

Bali! / Grabbarn

Sliders on tour: Bye Malaysia



Sa nu har vi vaknat till liv eller iaf jag Johan, de andra ligger nog och sover an! Om nagra timmar gar flighten mot Bali! Fan vad harligt..Horde om att det varit nagot jordskalv i Indonesien?! Men vi klarar oss forhoppningsvis.. Om 15 min ska vi ga till posten for att hinna vara dar till kl. 10 nar de oppnar. Vi ska skeppa hem lite saker var, sen blir det att ga hit till hostlet och checka ut for att sedan ta en buss som tar oss ut till flygplatsen.
Vi gor ingen "best of Malaysia" eftersom vi inte har besokt sa manga platser. Men vi hinner med en snabb sammanfattning och vad som varit bra och daligt.
Langkawi ar formodligen den basta och roligaste tiden hitills pa resan, en perfekt o med bra folk. Vi larde kanna riktigt manga dar. Sedan KL, en klockren storstad! De har hur manga shoppingcenter som helst, de har varldskanda attraktioner. Det racker med 4 dagar for att ha gjort allt, men vi stannade en dag extra pg.a. att flyget till Bali blev mycket billigare idag. Malaysia overlag ar ett trevligt land, det ar inte lika turistigat som Thailand, det innebar ocksa att det inte ar lika latt att resa runt i landet, i Thailand var det resebyraer overallt, har har vi knappt sett nagra. Men det gor allt till en liten utmaning, man far fixa allt lite pa egen hand.
Maten har ar dock under all kritik, de forsta dagarna har i KL at vi bara hamburgare, men vi kom pa att det skulle inte funka tva ggr om dagen i en vecka. Men det ar inte speciellt gott nar man gar ut och ater, det finns ju guldkorn har ocksa men de ar svara att hitta!
Folket far vi nog saga ar battre i Thailand, det ar ju nastan bara muslimer har i Malaysia. Visst de ar sakert jatte trevliga, men man fragar hellre en icke muslim om hjalp an en riktigt troende muslim.
Shopping ar det varldsklass pa har i KL, de har allt! Gar du i shoppingcentrena har de vilket marke du an vill ha och allt ar akta, vill man ha kopior ar det bara att ge sig ut pa marken!
Boendet som vi har haft har har vairt under all kritik, fransett lagenheten som vi hade hos var franska van Shirley. Boendet i Langkawi ar nog det samsta hitills pa resan, men det var sa skon gemenskap som vagde upp det dar. Det har hostlet ar inte heller nagot frascht, lite battre klass an Langkawi men inte mycket. Det ar nog det nast samsta vi bott pa, fast fordelen med det har ar att det ligger sa centralt, mitt i smeten av Chinatown, sedan ar det 50 meter till bussstation vilket ar soft.
Olen har i Malaysia ar super god, den lokala olen SKOL haller varldsklass, annars ar det Tiger och Carlsberg som galler.

Nu ser vi fram emot Bali och Lombok och sol, bad och surfing!

Bye Malaysia! / Grabbarna

Sliders on tour: KL Tower



Sa nu har vi pecis kommit tillbaka efter att ha varit uppe i KL tower, det fjarde hogsta tornet i varlden. Man var pa 276 meters hojd och hade utsikt over hela KL och det ar inte litet! Tyvarr ar inte vadret super bra idag heller, men man hade grym utsikt anda. De hade aven en F1 simulator, den hade vi nastan sett fram emot mer an att aka upp i tornet, men nar vi kommer fram till kon till simulatorn sa fick vi reda pa att man inte far vara langre an 180cm eller vaga mer an 80kg sa de planerna sket sig for oss alla!
Imorse nar vi vaknade tog vi lokalbussen till KLCC och gick och kakade frukost och gick och fikade, sen gick vi och shoppade lite. Men det kanns som att vi har gjort den har staden nu. Det ar en helt underbar stad, men det blir lite val langtrakigt och ga i affarer i 5 dagar i strack! Nu ar klockan 4 har och vi vet inte riktigt vad vi ska gora, vi har gjort allt som kanns vart att gora! Nu ser vi fram emot sol och bad pa Bali!

KL Tower! / Grabbarna








Sliders on tour: Shopping



Regnet har follit ner over KL hela dagen, sa dagens planer har blivit lite andrade, vi hade ju tankt att tagit KL tower idag. Men med detta vadret sa hade man formodligen inte sett speciellt mycket av stan. Istallet for att aka dit sa har vi kort en hel shoppingdag! Det finns ju ett antal malls eller shoppingcenter att besoka har. Vi har inhandlat skjortor, skjorts, t-shirts, blir formodligen att aka till KLCC en svang imorrn igen och kopa pa oss lite till innan vi skickar ivag ett lass med bat till Sweden! Ikvall ska vi ga ner pa marken som vanligt, det ar samma saker varje dag men konstigt nog hittar man nagot nytt varje dag! Annars hander det inte sa jatte mycket har i KL idag, mer an att vi har rort oss ungefar dubbelt sa mycket idag mot vad vi brukar gora. Sista hela dagen har i KL imorrn, da maste vi aka upp i KL tower, sen har vi inte sa mycket pa tapeten, vi skippar formodligen Batu Caves! Det skulle vara coolt och se men kanns som att tiden blir lite knapp.

Fucking rain! / Grabbarna

  
  

Sliders on tour: Bali 5/1



Ja nu har vi bokat biljett till Bali, den 5/1 klockan 15.35 lyfter planet! Vi bokade med ett bolag som heter AirAsia, det kan jamforas med ryanair har nere fast med mycket battre standard. 1624 kronor/person fick vi betala for tur och retur. Det var ett overkomligt pris, inte super billigt men anda inte sa jatte dyrt. Flyg verkar ju vara det enda alternativet om vi ska till indonesien och speciellt Bali. Den 25/1 gar flyget tillbaka hit till KL. Da ar tanken att vi ska ta ett flyg till Ho Chi Ming City (Saigon) i Vietnam samma dag. Vi har dock ett problem dar, man maste ha en utresa for att fa komma in i Vietnam. Och det enda stallet man kan flyga till fran Saigon ar till Bangkok och Kuala Lumpur, och dit ska vi inte an! Sa vi ska klura ut nagot satt att lyckas fixa en bussbiljett till Kambodja over internet. Det verkar vara svart men pa nagot satt maste det ga. Nagon som vet hur man gor? Nu ar klockan snart halv 12 har och vi har varit ute och gatt pa marken har i nagra timmar sa vi ar lagomt trotta pa alla forsaljare nu! Imorrn blir det KL tower och mojligtvis Batu Caves om det ar bra vader. Annars en dag med shopping!

Baaaaaaaaaaaaali! / Grabbarna

Sliders on tour: Red Dragon



Nu har vi checkat ut fran var franska van Shirley och tagit oss ner till Chinatwon och checkat in pa varat nya hostel Red Dragon, det verkar vara ett riktigt stort och kant hostel, de har hur mycket rum som helst. Men det ar ingen vidare klass pa rummen men det duger helt klart att sova i. Det ligger hur bra hos helst, bara ga utanfor dorren sa ar man mitt i Chinatown och har relativt nara till allt.
Idag har vi varit och kollat runt har nere pa marken lite, vi gick aven och letade upp ett postkontor for att kolla om det gick att skeppa hem saker och det var inga problem 180 kronor for 10 kg kostade det vilket ar ett ratt bra pris. Sen tog vi en taxi till KL tower och kollade vilka oppetider de hade och om det var krangligt att fa biljett, men det var inga problem. Fast idag har det varit lite mulet och dimmigt sa vi kande inte for att aka upp. Man hade formodligen inte sett sa mycket anda. En klar och solig dag har man utsikt over hela KL. Men imorrn ska vi aka dit, aven ifall det ar lite mulet. Efter att ha kollat pa KL tower akte vi ner till KLCC, det stora kopcentrumet bredvid Petronas. Dar gick vi runt och fonstershoppade nagra timmar och tog en fika. Alltid lika gott med riktigt kaffe har nere. Det ar grymt sallsynt!
Nu vantar vi pa att overforingen av pengarna ska komma sa att vi kan boka flygbiljett till Bali. Vad kvallen har att erbjuda vet vi inte an, det kan bli en rundtur har i Chinatown bland allt folk.

Watch Out! / Grabbarn


Sliders on tour: China Town



Nu sitter vi i Chinatown pa ett internet cafe, vi har precis gatt runt och letat efter ett nytt boende. Var kara van fran Frankrike lamnar KL imorrn bitti sa da maste vi flytta. Vi hittade ett hostel mitt i centrala Chinatown, det var ett rum med 3 sangar och hostlet sag ut som ett enda stort fangelse, men rummet kostade 120 kronor sa det var inget att tveka pa. Man ar nastan aldrig i rummen anda. Igar firade vi som sagt nyar ute pa stan, precis bredvid Petronas tower, de har en valdigt fin park som de korde ljusshow i. Vi kom ner till Petronas runt 10 och satt dar och kollade pa showen. Redan da var det knokat med folk. Sen vid 12 slaget small det bara till. En maktig show av raketer utlostes over himlen och varade i 5 minuter Det var en helt sjuk ljusshow de bjod pa. Och vi vagar inte ens tanka oss hur mycket folk det var runt oss dar vid Petronas. Efter 12 slaget gick vi till en nattklubb som heter Aloha, en av de storsta nattklubbarna har. Men det ar inte sa roligt att vara pa nattklubb har nere i Asien. Det ar nastan bara killar pa klubbarna och de fa tjejer som ar dar "jobbar". Vid 2 trottande vi och tog en lang promenad till ett mcdonalds. Dar stod hela kravallstyrkan och fullt med poliser, det hade tydligen varit nagot slags upplopp innan vi kom. Sedan var det bara att lyckas hitta en taxi som ville kora oss hem, efter 10 forsok hittade vi tillslut en som ville kora oss till Ampong dar vi bor. De ville helst inte aka ut ur stan p.ga. av all trafik och folk. Nar vi kom hem ringde boysen i stan, trevligt och prata med er grabbar.
Idag tog vi sovmorgon sa vi kom val inte upp forrens 2. Sedan tog vi en taxi ner hit till chinatown, här har vi nu strosat runt i nagra timmar. Vi ska val ga runt har i nagon timme till innan vi aker tillbaks for att saga adjo till var van.

2009 will be great! / Grabbarna








RSS 2.0