Lathet vid fruktskålen resulterar i den-långsamma-lappdöden

Så fort du kommer till ett hem där det bor mer än tre personer, en arbetsplats eller något annat ställe där en fruktskål står uppställd för att man ska kunna få i sig lite extra energi när blodsockret ligger som lägst så möts man allt som oftast av ett underligt fenomen. Man kan kalla det för fruktmobbning eller bara lathet. Ofta ligger där i skålen en frukt som får utstå det hemskaste en frukt kan uppleva, den-långsamma-lappdöden.

Folk som blir sugna på ett låt oss säga äpple gör ofta en snabbanalys av skålen, man plockar till sig det mest skinande och mogna åpple man kan se och undersöker det snabbt i handen. Nästan direkt stör man sig på den lilla klisterlappen som sitter på äpplet. Man plockar av den, ser att det är långt till närmaste papperskorg och väljer sedan att analyser fruktskålen igen. Nu letar man inte efter det mest skinande äpplet, nu letar man efter fruktskålens svarta får, frukten man verkligen inte vill stoppa i sig och sätter sedan dit den lilla lappen på det.

Detta är ett beteende som finns hos stor del av befolkningen vilket resulterar i att det snart ligger en frukt i varje fruktskål full med klistermärken som aldrig blir uppäten. Den ensamma frukten får bära ett stort antal lappar och dör den-långsamma-lappdöden genom att bli mer och mer rutten och få mer och mer lappar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0