Nya tag

Bara tio rätt för "spelgurun" igår, men det är bara att bryta ihop och gå vidare som han sa och satter in mer pengar på betwaykontot. Nya spel, nya utmaningar, nya vinster. Ikväll är det NHL som gäller och imorgon så kommer han ut med veckans psyktips. Så kolla det, finns mycket pengar att vinna!

God kväll // Sliders

Europatipset

Spännande nu, Blomman "spelgurun" ligger bra till i kvällens Europatipskupong. Han är nervös märker man, vi håller alla tummarna för honom. Hur det  går får ni veta imorgon men en sak är säker, blir det 13 rätt får Järpe ha extra öppet på  pubben ikväll.

Ses på SVTtext sidan 377.

Fick precis in rapporter från Åmål, KHT lyckades vinna med 3-4 och Sliders egen stolthet  PatrikLindberg gjorde det första. Grattis säger vi på redaktionen.

God kväll säger vi och tar ett glas öl...

...lär inte bli kvällens sista.


God morgon säger vi och tar en kopp kaffe...

...det lär inte bli dagens sista!


Entourage

Vet ej hur många gånger vi har hyllat denna serie. Men ta mig fan, måste göra det igen. Man kan plocka vilket avsnitt som helst ur de fem säsongerna som har gjorts, lägga sig cirka 25 minuter och bara må bra. Inget jävla Lost där man om sju säsonger får veta svaren på alla frågor, inget Prison Break där alla är så sjukt smarta och framförallt ingen high school serie med dessas intriger. Det är ENTORUAGE, serien som gör en gladare och vi gillar den. Som FAN.


Att gå till tandläkaren

Minst två gånger per år måste man borsta sina tänder så där lite nogrannare än vanligt, kanske till och med gnugga med lite tandtråd så man blir extra fräsch för att sedan vandra iväg mot tandläkaren. Denna institution som ska hålla koll på din mun och se till att tandhälsan i Sverige hålls uppe. Ja för det är faktiskt så att hur ett land mår mäts inte bara i BNP utan man kan även jämföra tandhälsan i olika länder för att få ett mått på landets välgång. Man jämför ju oftast inte tandhälsan mellan länder som Sverige mot säg Belgien utan gör istället dessa jämförelser mellan u-länder som t.ex. Djibouti och Burkina Faso. Men ändå vi har den, skräckinstitutionen tandläkaren som hjälper till att hålla i:et i ordet i-land starkare än någonsin.

Jag hatar inte tandläkaren som idée, det är verkligen viktigt för oss att hålla våra munnar hela. Det är guld att dem finns men fy fan vad jag hatar att gå dit.

Man traskar dit, känner lite små ångest, inte farligt men ändå lite. Ungefär som när man visste att det var orientering på idrotten. Sätter sig i det tomma väntrummet, bläddrar lite i en Se&Hör, bryr sig egentligen inte så mycket om vad det står utan gör det mest för att driva tid. Man ser en tandsköterska som går fram till en dator på andra sidan fönstret, smyger sedan ut och ställer sig i dörröppningen och säger: "Henrik?"

Hmm, Henrik? tänker jag. Fortsätter bläddra och försöker se oberörd ut för att visa att jag inte är nån Henrik. Sköterskan tittar lite snett på mig och vänder sedan om för att mumla nått surt om att det var andra gången idag.

När man väl får komma in så lägger man sig tillbaka i den hårda stolen och hör sedan hur sköterskan mumlar nått i stil med: "Mmhm, jaha, visst ja." Hon försöker småsnacka lite och frågar om hur jag mår m.m. Jag ger ganska små korta svar, inte för att vara otrevlig, mest för att inte dra ut på tiden. Sen följer den vanliga proseduren, hon pillar och petar lite i munnen på mig, säger att jag borstar för hårt, att jag måste använda mer tandtråd och att det syns att jag börjat använda eltandborste. Lite possitivt i alla fall, det finns hopp. Sen kommer dödsstöten när hon säger: "Du vet att nu när du fyllt 20 kostar ditt besök här?
 -Kuuken! tänker jag, men svarar att det visste jag och att det var lugnt, det var ju faktiskt nått man tänkt på förut men glömt. 

Det är nu den riktiga skiten börjar. Efter att ha rönkat tänderna med nått slags jätterör tryckt mot huvudet säger sköterskan att det visst är dags att rensa lite tandsten. Skitens skit, hon ska våldta min mun, det är det värsta jag vet. Jag greppar hårt om stolens armstöd och funderar på hur hårt man måste dra för att dem ska lossna medans jag i ögonvrån ser hur hon plockar fram ett verktyg som ser ut att tillhöra nån som håller på med lite finare stenar än min tandsten. Sekunden efter för hon in verktyget i min mun och våldtäkten kan börja. 

Årets värsta minuter, smärta, obehag och hat. Tacka gud för att jag hade lite tandsten denna gång.
-Du kan skölja din mun här säger hon och pekar mot nått som mer liknar en sil än ett handfat och ber mig sedan att gå till receptionen för att betala. 

614 kronor fattigare vandrar jag därifrån med ömmande tandkött, blodsmak och nöjd över att jag inte behöver gå dit igen på ett halvår.

Tandläkaren, tack för att ni finns men dra åt helvete för hur ni får mig att må.





Tecken på att man lever i en småstad

Ibland får man en känsla att staden man lever i är liten, väldigt lite. Oftast är det inget man tänker på man ibland kommer dem där känslorna allt närmre man känner dem starkt som en typ av ångest. En sån känsla fick jag när jag en dag sappade förbi lokaltvn (KLTV) och fick se detta. Att man inte ens kan kan ha en "Tillfälligt avbrott skylt", billigt.


Long story short

När vi ändå är igång och pratar gamla roliga fylllegrejor som folk har för sig så finns det en hel del att berätta. Vi är barar 20 vårar men ändå finns det en uppsjö av anekdoter att delge er. Vi ska givetvis inte nämna några namn men somliga läsare kanske har upplevt just detta!

Han är en så kallad centralgestalt i gänget och har gjort otroligt mycket roliga saker i berusat tillstånd. När vi i Sliders började våran karriär i alkoholens tecken va denne mannen alltid med, det är han i och för sig nu också men på den tiden kan man verkligen säga att han VAR MED till 100%! En liten röd tråd i vederbörandes festande under den tiden var att han vid sin sprittopp på kvällen alltid gick in i någon slags djup dimma som han aldrig tog sig ur, han repade sig aldrig helt enkelt. Som tur var var det någon cell i hans hjärna som insåg att sista dansen hade gått. Så han  bara gick, alltid, bara försvann utan vidare. Sa inte ett ord till någon! Om han gjorde det sa han något i stil med "-Sug kuk!" eller "-Jag orkar inte mer". Denna egenhet pågick under en längre tid och vi andra i gänget stod många gånger och undrarde vad karln egentligen höll på med? Att tillägga är att vi än idag aldrig fått något konkret bra svar! Och som sagt vi nämner inga namn men en bild från tiden kan man allt bjuda på.



Jerry Bruckheimer

Vi alla har konstiga saker för oss när vi blivit berusade, små egenheter som gör oss till dem vi är när vi har nått alkoholnivåer som enligt lag skulle klassas som grova. Vi vanliga kallar dessa nivåer helt enkelt nått i stil med dyngsalongs.

Jag själv har en egenhet att alltid beställa taxi i en speciell pseudonym, nått jag en gång fått för mig och nått som alltid dyker upp i mitt briljanta huvud så fort jag ringer 150 45. Jag kallar mig för Jerry Bruckheimer. Ett namn jag lånat av Hollywoodregisören som bland annat ligger bakom serier som CSI och Cold Case och bakom filmer som Pirates of Carabien och Pearl Herbor för att nämna något. Varför just detta namn? Inte en blekaste aning!

Just denna mycket sjuka egenhet låg bakom en ganska rolig händelse när vi traditionsenligt åt julbord hos Adde förra året. En mycket trevlig kväll men som under småtimmarna lika traditionsenligt som själva upprättandet av julbordet spårade ur. De flesta av oss kände hur vi ville avrunda kvällen och jag tog på mig uppdraget att ringa taxi för att damma av mitt "taxi-namn" som jag inte får använda så allt för ofta.  Jag beställde taxin och kvinnan i växeln likt en pizzabagare berättade att taxin kommer om 10-15 minuter.

Av någon märklig anledning dök aldrig denna taxi upp och efter en timme ringde vi taxi igen och undrade vad som hänt. Kvinnan i växeln svarade att den körning vi beställt redan var gjord och vi var tvungna att beställa en ny. Smått irriterade men med mycket hemlängtand beställde vi en ny, åkte hem och tänkte inte så mycket mer på händelsen utan somnade mycket gott.

Dagen efter över en kopp kaffe berättar Jari om nått skumt som hade hänt honom kvällen innan. Han hade fått i sig lite för mycket och bestämde sig tillsamans med sin flickvän att börja vandra hem. När han precis klev ur dörren såg han en taxi som han vinkade in, klev fram till och öppnade dörren. Taxichauffören frågade efter namn, han svarade: Jari! och efter godkännande från chauffören som missade att det var JERRY och inte Jari som beställt hoppade han in i och åkte hem. Väl hemma gick han och lade sig, mycket fundersam om han under en minneslucka beställt en taxi.


Varumärkeskontroll Johan Öhrström

Skor - Lacoste Snaeakers
Jeans - Levis blue star
T-shirt - Det använder jag aldrig
Underkläder - My wear
Plånbok - Nån stekig som mamma köpte till mig
Klocka - Jet set
Tv - Samsung
Mobiltelefon - Lg`s nya, vet inte vad den heter
Dator - Fujitsu siemens Apple Limited
Vin - Jag litar ganska blint på personalen på vår lokala Ankaret som just tvingat mig från Australien till Frankrike. Nu senast till en Chapoutier la Sizeranne Hermitage.
Drink - Dry Martini eller Screwdriver
Säng - Ikea

Lakan - satin

Bröd -  Malmen bageriets surdegsbröd
Cykel - Crescent Balder
Bank - Danske Bank, har alltid varit juste mot mig med lån och såna grejer. Inget strul när mitt företagskort skimmades. Sånt uppskattas!
Flygbolag - Novair
Doft - Axe africa
Gym - Broängsbadets källare
Film- Benknäckargänget


Veckans Psyktips med Blom



Många är vi som har tänkt på spel i olika former för att tjäna oss själva en hacka pengar. De flesta har misslyckats, man har märkt hur svårt det är att tippa på sport i olika former. Favoriter vinner inte alltid som vi vet. Därför presenterar vi i Sliders nu minst ett speltips i veckan av våran egen spelgalning Anton Blom. Han har insett att man inte ska följa strömmen om man vill vinna de stora pengarna, man måste våga chansa och därav skapades Psyktipset med Blom. Här snackar vi inga favoriter, här är skrällarnas skrällar men är det nån som hittar dem så är det han.


Veckans tips:

Vad:  
FEMLING                     Insats: 50
Odds: 231,44                        VINST: 11572

003-1 B VERONA - UMEÅ IK   (8,20)

012-2 VITRYSSLAND.U - TURKIET.U21  (2,45)

014-1 FÄRJESTAD BK - HV71   (2,00)

015-2 MODO - LULEÅ   (3,60)

017-2 NYBRO VIK - AIK   (1,60)

Veckan lista

Dagens idot: Abel

Dagens öl: Grön tuborg

Dagens tippare: Blom

Dagens dömda våldtäcksman: Tito beltran

Dagens kusk: Örjan kilström

Dagens fiskare: Hulån

Dagens mest effektivaste såg: Gersåg

Dagens affärsbiträde: Markus boholm

Dagens mest givna bil: Honda shuttle

Dagens kaffe: Gevalia

Dagens rulle: polisskolan 2

Dagens skådis: Marty fellman

Dagens kådis: chosan


R.I.P Hästkärran!



Äntligen måndag, äntligen

Japp då var det äntligen måndag igen, lite trött, kaffesugen och med så trötta ögon att man inte kan fokusera, ungefär som hos ett spädbarn kliver man upp ur sängen. Men visst är man glad det är ju äntligen måndag, äntligen.



Skepp och hoj!



Idag hade vi inte skit mycket att skriva om!

Gårdagens nyhet: GTA IV

Det känns lite gårdagens nyhet att säga att GTA IV är beroendeframkallande kul men jag måste ändå säga det. När man har snålväntat ett tag för att köpa en spelkonsol och sen får med GTA så är det ett socialt självmord. Är man inte stark nog stänger man ute allt och sen bara spelar.

Gud vilken nörd säger ni. Alla som har spelat förstår mig nog. För visst är det kul att bara kunna springa runt i en stad som nästan är identisk med New York och göra precis vad man vill. Sno snyggaste bilen, skjuta ihjäl alla som muckar, helt enkelt vara gud.

Visst blir man rädd för sig själv när man åker bil till jobbet och kollar i backspegeln efter poliser men vad fan. Jag lever på GTA-ruset så länge det går, snart har jag klarat spelet och är tillbaka i det verkliga livet.



RSS 2.0