http://www

Jag tror att jag även om jag är ung är så pass gammal att jag fortfarande inte kan ta en dator för givet och detta tror jag har resulterat i en liten grej som iaf dem flesta som är yngre än mig själv inte sysslar med.

Fram tills att jag var ungefär 10 år så var en dator i hemmet lyx för mig. Nån gång varje månad fick man testa att skriva lite på datorn i skolan och en av mina bästa vänner hade en dator hos sig som han fick sitta uppkopplade en timme varje på. Jag brukade ofta vara där just den timmen, fascineras av internet och allt man kunde göra.

Vi hade några hemsidor vi alltid gick in på såsom aftonbladet, hotmail m.m. Man kunde inte göra så mycket på en timme eftersom att internet gick så otroligt segt. De sidor vi gillade skrev vi upp på en liten post-it-lapp och satte på en anslagstavla. Dessa lappar kunde se ut så här:

http://www.hotmail.com
http://www.aftonbladet.se
http://www.altavista.com
http://www.yahoo.com
http://www.passagen.se

Tror ni att en post-it-lapp med samma funktion skulle se likadan ut idag? Inte en chans. Och skulle man ens göra en så skulle den troligtvis se ut så här:

facebook.com
aftonbladet.se
google

Ser ni skillnaden? Vi var så otroligt noga med att före varje adress skriva http://www något som snabbt blev en vana vi inte ens tänkte på. En dag så kom det en helt ny uppdatering av Internet Explorer och vi märkte att vi slapp att skriva http:// något som var helt revolutionerande för oss. De ny post-it-lapparna innehöll bara www. något vi ganska snabbt ställde om till men som fortfarande sitter kvar. Även om jag vet att man inte behöver skriva www. så är det något jag alltid gör, en egenhet som lever kvar från tiden innan bredband, bloggar, facebook m.m.


Kommentarer
Postat av: Björn

Hej

kan ni be agus som jobbar i receptionen på ap-inn att kolla sin mejl. jag har skickat bokning med datum på hans hemmejl.

Hälsa gärna ifrån Björn och Anette samt alla Barnen

Tack. ha en fortsatt skön semester

2009-01-20 @ 16:49:55
Postat av: Anonym

Hej

kan ni be agus som jobbar i receptionen på ap-inn att kolla sin mejl. jag har skickat bokning med datum på hans hemmejl.

Hälsa gärna ifrån Björn och Anette samt alla Barnen

Tack. ha en fortsatt skön semester

2009-01-20 @ 16:56:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0