Sliders on tour: Cu chi tunnels



Idag har vi spenderat hela formiddagen pa Cu chi tunnels, en mycket intressant utflykt. Vi fick krypa ner i tunnlarna, de var 1 meter breda och 1,30 hoga sa det var inte mycket utrymme att krypa runt pa men spannande var det. Tunnlarna användes huvudsakligen som gömställen i samband med strider, vapengömmor, logi för de stridande, sjukstugor och som kommunikations- och försörjningsleder under vietnameiska kriget.
Sen gick vi runt pa omradet dar de har tunnlarna och fick se allting fran vietnamesiska kriget och en guide gick med oss och berattade om allt. Mitt upp i allt kom vi till en shooting range, och det har val alltid varit en grabbs drom att fa skjuta lite pa riktigt. Tyvarr kostade det 15 dollar for 10 kulor sa vi hade enbart rad med dom. Man fick valja vilket vapen man skulle skjuta med och vi valde ett av de kraftigare, M16, det var helt sjukt tryck i det men ballt var det. Det har varit en mycket intressant dag och helt klart vart att aka pa!
Sen har vi inte gjort sa mycket mer idag mer an att legat pa rummet och kollat pa tennis och varit och atit doner kebab.
Imorrn ska vi aka ut pa mekongfloden och tillbringa tva dagar dar. Det ar en tva-dagars utflykt som erbjuder valdigt mycket. Bland annat far man se hur de inshemska har det och hur de lever pa landsbygden, vi far besoka en floating market, se Vietnams storsta krokodilfarm, vara ute och njuta pa en av varldens storsta floder. Det ska bli riktigt roligt.
Ikvall blir det nog lugnt, ska ga ut och ata middag om ett par timmar sen blir det nog att dega pa rummet och kolla pa fotboll eller nagon bra film.



Cu Chi! / Grabbarna

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra skärpa på bilden

2009-02-02 @ 08:41:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0