Sliders on tour: Mardrömsresan till Laos



Ja idag har vi verkligen varit med om den riktiga mardromen!
Vi hade iofs hort att det skulle vara ett helvete att aka den har bussresan som vi gjorde men dagens resa har varit oslagbar!
Det tog sammanlagt 27 timmar fran Hoi an till Vientiane och det var abslout inte sa som de sade till oss att det skulle vara.
Vid halv 2 igar eftermiddag kom det en buss och hamtade upp oss och korde oss till Hue, den bussresan gick riktigt bra, tog val ungefar 4 timmar. Vi hade hoppas pa att vi skulle fa stanna i Hue iaf en timme sa att vi kunde fa i oss nagot att ata, men sa blev inte fallet. En halvtimmes vantetid blev det endast dar innan sleepingbussen anlande. De hade ju lovat oss att det skulle vara sleepingbus tills kl. 1 idag eftermiddag men det de hade gjort snyggt var att istallet for att skriva 1 am som det nu blev sa skrev de 1 pm!!! Vi fick alltsa aka sleepingbus 7 timmar av 27. Klockan 1 inatt stannade bussen och slappte av oss tre mitt ute pa vischan i staden Vinh och sade att det snart kommer en ny buss och hamtar upp oss. Vi behovde abslut inte oroa oss. Man har inte sa mycket och saga till om da utan det ar vara att lita pa dom. Trotta som svin satte vi oss pa ett ode cafe som lag dar och vantade pa den nya bussen, dar satt ocksa tva stycken hollandare och vantade pa samma buss som vi blev ratt tighta med. Efter ett tag kom aven en svensk kille och 3 norska tjejer som vi ocksa blev tighta med som skulle med pa samma buss. Vi fick sitta dar och vanta i ungefar 1,5 - 2 timmar innan det kom en ny buss, svin kallt var det ocksa. Svensk sommar natts kyla i skjorts och t-shirt!
Tillsammans med dessa personer skulle vi sedan ta oss hit till Vientiane. For det var verkligen vi mot vietnameserna.
Bussen trillar in pa parkeringen, de som jobbade pa bussen springer och hamtar vara vaskor och lastar in det i bussen. Grejjen vi inte visste da var att bussjaveln var full!
Vi gar in i bussen och ska ta ett varsitt satte men det finns inga. Vi blev stortforbannade pa dem, men det kvittade for det fanns ingen verkligen ingen som forstod engelska. Vi begarde att fa en ny buss, men tillslut sager en liten kille som kunde en mening engelska att:
- You must go on, because it not coming any new bus!
Vi hade alltsa inget val, vi var 10 stycken och det fanns inga saten lediga, vi fick 5 stycken sma sma bebisplaststolar att sitta pa det var vad de hade och erbjuda. Resten fick sitta pa rissackarna som lag utspridda over hela mittgangen!!
Fran kl. 3 inatt till klockan halv 5 i eftermiddags nar vi anlande har vi alltsa suttit pa stenharda rissackar och trangts. Borden eller gransovergangen var heller inte av rang, forst fick vi sta och vanta i 40 minuter i super kyla pa att de ska oppna. Sen ska de ha en dollar for varje sak som de gjorde med passen + visakostnaden som var pa 35 dollar. Sa korrupt det bara kan bli! Hade vi skrivit inlagget om vad vi tyckte om Vietnam idag, sa hade det inte funnits mycket positivt. Men vi klarade oss igenom den har resan och nu ar vi antligen i Vientiane och har precis varit pa en svensk pizzeria och atit en svensk pizza! Super gott..
Vi foljde med den svenska killen och de 3 norksa jenterna, for den svenska killen hade varit har forut sa han visste ett bra boende, ett guesthouse som lag mitt i smeten. Dar ska vi bo inatt, det kostade 93 kronor for alla tre och det var vad man betalade for men det var iaf en dusch med varmvatten och en varsin sang. Imorrn vantar en ny bussresa, haha. Vi runt 2 sticker vi upp till Vang Vieng, backpacking/partystaden har i Laos. Det ska val vara en bussresa pa ungefar 4 timmar sa det gar nog bra. Vi aker upp tillsammans med vara nya kompisar sa far se om det blir att hanga med dom dar uppe ocksa.
Nu ska vi ga ner till mekongfloden och satta oss pa nagon soft bar och ta oss ett par Laobeers!

Fucking Vietnam! / Grabbarna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0